Trump reconeix que ha aturat un atac contra l’Iran perquè “no era proporcionat” per la destrucció d’un dron

El POTUS assegura que Iran és un estat en "fallida"

Publicitat

El president nord-americà, Donald Trump, ha reconegut aquest divendres que estava disposat a atacar l’Iran en represàlia per la destrucció d’un dron al Golf però ha decidit fer marxa enrere en l’últim moment perquè la resposta no hauria estat “proporcionada”.

“Ho teníem tot a punt per atacar aquesta nit a tres punts diferents”, ha explicat. En aquell moment, “he preguntat quantes persones moririen”, ha afegit, i ha precisat que la resposta que li ha donat un general era 150.

“Deu minuts abans de l’atac l’he aturat”, ha precisat, i ha confirmat així la informació que ha avançat hores abans ‘The New York Times’. Segons Trump, “no hauria estat proporcionat per la destrucció d’un dron no tripulat”.

“No tinc cap pressa”, ha assegurat en una sèrie de missatges a Twitter, en què ha defensat que l’Exèrcit nord-americà “està a punt i és amb diferència el millor del món”. “Les sancions estan fent mal i s’han agreujat més aquesta nit”, ha afegit.

Publicitat

“L’Iran mai no podrà tenir armes nuclears, no contra els Estats Units i no contra el món”, ha recalcat, i ha criticat un cop més el “desesperat i terrible acord” que van tancar el seu predecessor, Barack Obama, i les grans potències mundials amb l’Iran el 2015.

En la seva opinió, l’acord el que va fer va ser “rescatar el país econòmicament i donar-li marge per dotar-se d’armes nuclears i fer-ho “aviat”. “En comptes de donar les gràcies, l’Iran va cridar ‘Mort a Amèrica'” per això ell, ha sostingut, va optar per abandonar l’acord i ordenar “fortes sancions”.

“Ara són un país molt més afeblit de com ho eren al començament de la meva presidència, quan estaven provocant greus problemes a tot el Pròxim Orient”, ha defensat el mandatari, que ha assegurat que l’Iran actualment està “en fallida”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca