Guirao insisteix que el trasllat dels papers de Salamanca és una qüestió de compliment de la llei

Ha recordat que una comissió tècnica, que es reunirà quan el Govern estigui actiu, vetlla per això.

Publicitat

El ministre de Cultura i Esports en funcions, José Guirao, ha insistit aquest dijous a Burgos que el trasllat dels papers de l’Arxiu de Salamanca a Catalunya és una qüestió de compliment de la llei.

Guirao, que ha conegut de primera mà els treballs arqueològics i paleontològics que es duen a terme a la Serra d’Atapuerca, ha remarcat que es tracta d’un problema tècnic i no polític”, i ha lamentat que es tracti de polititzar la qüestió “de molt mala manera”.

El titular de Cultura i Esports en funcions ha recalcat, així mateix, que el trasllat dels papers de Salamanca respon únicament al compliment de la Llei de Memòria Històrica, i ha recordat que una comissió tècnica, que es reunirà quan el Govern estigui actiu, vetlla per això.

A més, ha recordat que existeix un acord entre la Junta de Castella i Lleó, la Generalitat i l’exalcalde de Salamanca, el popular Alfonso Frenández Mañueco, per complir precisament aquest objectiu.

Publicitat

Guirao ha assenyalat que l’última sentència dictada sobre aquesta qüestió per part del Tribunal Suprem ha ratificat que la qüestió pretén únicament complir la normativa en vigor. “Cal complir-la”, ha sentenciat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca