Fisas veu “molt difícil” que existeixi la rebel·lió en la causa per l’1-O i no descarta visitar Junqueras a la presó

L’eurodiputat del PP creu que “va haver-hi violència però no en un grau tan important”

L’eurodiputat del PP Santiago Fisas veu “molt difícil” que existeixi el delicte de rebel·lió en el cas dels encausats per l’1-O però assegura que respecta “la decisió dels tribunals”. Segons afirma en una entrevista a Crónica Global l’eurodiputat sortint, “va haver-hi violència però no en un grau tan important”. El parlamentari també explica que té una “excel·lent relació” amb Oriol Junqueras i Raül Romeva, amb els que va coincidir al Parlament Europeu. Per altra banda, apunta que per a ell la presó presentiva “ha de ser una cosa molt excepcional” i personalment no creu que hi hagués un risc de fugida que ho justifiqui.

Publicitat

A més, Fisas no descarta anar a visitar “a títol personal” el líder d’ERC a la presó o Romeva o Forn, ja que a tots tres els té “apreci” personal després d’haver-hi coincidit, respectivament, a Brussel·les i a l’Ajuntament de Barcelona.

Sobre el fet que el Suprem hagi denegat a Junqueras recollir l’acta d’eurodiputat i, per contra, li permetés recollir la del Congrés, Fisas matisa que “són casos diferents”. “Una cosa és dins d’Espanya, on el jutge no veu risc de fuga i està tutelat. Hi ha una certa lògica”, afirma, insistint que “una altra cosa” és que ell pensi personalment que la presó preventiva no era “necessària”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca