El Suprem comunica a Presons que no hi ha cap problema per traslladar els presos a Catalunya

Segons les previsions d'Interior per dur a terme el trasllat els presos seran reunits a la presó madrilenya de Valdemoro

Publicitat

El president de la Sala Penal del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, ha remès un ofici al secretari general d’Institucions Penitenciàries en el qual no posa cap impediment per fer efectiva la decisió de traslladar a presons catalanes els nou líders independentistes que compleixen presó preventiva.

Es tracta d’Oriol Junqueras, Quim Forn, Jordi Sànchez, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Jordi Cuixart, que havien sol·licitat que un cop acabat el judici, que ha durat quatre mesos i que han passat a les presons madrilenyes de Soto del Real i Alcalá-Meco, poguessin tornar a presons catalanes per estar a prop del seu entorn.

“En aquest moment, no està prevista la pràctica d’actes processals que exigeixin la intervenció personal dels processats. Per aquest motiu no existeix cap obstacle per fer efectiu el trasllat”, assenyala la resposta de la sala a l’ofici que va enviar el departament depenent del Ministeri de l’Interior després de rebre la sol·licitud dels nou presos preventius.

Segons les previsions d’Interior per dur a terme el trasllat els presos seran reunits a la presó madrilenya de Valdemoro, des d’on sortiran i, mitjançant una conducció ordinària a càrrec de la Guàrdia Civil, seran traslladats a la presó de Zuera (Saragossa) per fer una aturada.

Publicitat

Des d’allà, els nou presos aniran fins a la presó de Brians 2, a Barcelona, i en aquest punt seran els agents dels Mossos d’Esquadra que els traslladaran a les presons que disposi Serveis Penitenciaris de la Conselleria catalana de Justícia.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca