El Govern de Hong Kong ignora l’ultimàtum dels manifestants per retirar la llei d’extradició

Els manifestants també han demanat que es retirin els càrrecs contra les persones detingudes durant les protestes de la setmana passada

Publicitat

El Govern de Hong Kong ha ignorat l’ultimàtum plantejat pels manifestants per retirar de manera definitiva el projecte de llei que autoritzaria l’extradició a la Xina continental, per la qual cosa no es descarten noves mobilitzacions durant els propers dies.

La cap del Govern, Carrie Lam, es va disculpar públicament per la iniciativa legal i va acordar paralitzar la seva tramitació fins que existís un consens sobre aquesta qüestió. No obstant això, diversos grups estudiantils li havien demanat que arxivés definitivament la llei abans d’aquest dijous a les 17.00 hores (11.00 a l’Espanya peninsular).

Els manifestants també han demanat que es retirin els càrrecs contra les persones detingudes durant les protestes de la setmana passada. La Policia els acusa de participar en accions violentes, encara que des dels organitzadors mantenen que es tracta d’una mobilització merament pacífica.

La manca d’avanços manté de moment vigent les protestes d’aquest divendres. Els activistes han cridat a envoltar el Consell Legislatiu (Parlament) de Hong Kong si el Govern no accedia a les seves peticions, la qual cosa amenaça amb reavivar les tensions socials a l’antiga colònia britànica.

Publicitat

El 2014, la denominada ‘Revolució dels Paraigües’ ja va evidenciar la reivindicació democràtica d’una part de la població, però les protestes de la darrera setmana no tenen precedents. Segons els organitzadors, uns dos milions de persones van secundar la crida del passat diumenge.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca