Boris Johnson consolida el seu avantatge en la carrera per succeir May

Javid ha aconseguit únicament 34 suports, per la qual cosa ha quedat eliminat d'una pugna en la qual només dos dels candidats seran sotmesos a l'escrutini dels militants

L’exministre d’Exteriors britànic Boris Johnson ha consolidat el seu avantatge en la carrera per succeir Theresa May al Downing Street en anotar-se aquest dijous una nova victòria entre els diputats ‘tories’, que han deixat fora aquesta vegada el titular d’Interior, Sajid Javid.

Publicitat

El Comitè 1922, l’òrgan ‘tory’ responsable d’aquest procés intern, ha confirmat que Johnson ha obtingut el suport de 157 dels seus companys. La novetat de la quarta votació ha estat la segona plaça, que ja no està ocupada per l’actual ministre d’Exteriors, Jeremy Hunt (59 vots), sinó pel responsable de Medi Ambient, Michael Gove (61).

Javid ha aconseguit únicament 34 suports, per la qual cosa ha quedat eliminat d’una pugna en la qual només dos dels candidats seran sotmesos a l’escrutini dels militants. A partir de la setmana vinent, els 160.000 membres del Partit Conservador estan cridats a elegir el seu proper líder i, per extensió, el futur primer ministre.

“Encantat de tenir el suport de més de la meitat dels diputats conservadors en la quarta votació. Estic molt agraït, però tenim molta feina per fer”, ha afirmat l’exalcalde de Londres a Twitter després de fer-se públics els resultats.

Un potencial cara a cara entre Johnson i Gove enfrontaria dos dels rostres més visibles de la campanya a favor del Brexit, prèvia al referèndum del juny del 2016. Tots dos van passar de ser aliats a enemics polítics a les primàries per succeir David Cameron, quan Gove va afirmar que Johnson no estava capacitat per prendre les regnes del Govern.30

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes