La Cambra d’Andorra presenta el seu projecte per construir un aeroport

Calcula que costarà més de 500 milions i defensa que millorarà l'economia del país

Publicitat

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra ha presentat el ‘Pla de desenclavament d’Andorra’, un estudi que analitza les alternatives per millorar les comunicacions del país i en què destaca la proposta de construir un aeroport internacional que “proporcioni millors opcions de futur”, ha destacat el president de l’entitat, Miquel Armengol.

Davant de diversos representants del teixit empresarial, polític, econòmic i turístic nacional, Armengol ha manifestat que les infraestructures i comunicacions d’Andorra són les mateixes que les del segle XIX i que un aeroport establirà “un nou marc de relacions exteriors favorable” per als turistes, però també per als andorrans, informa la Cambra en un comunicat.

La infraestructura aeroportuària costaria més de 500 milions d’euros i l’emplaçament ideal, segons l’entitat, seria la zona de Grau Roig.

Un aeroport internacional abastaria un radi d’acció de 5.000 quilòmetres, ha defensat Armengol, proporcionaria accés directe a mercats turístics extracomunitaris i seria un factor dinamitzador per a les empreses andorranes.

Publicitat

Ha afegit que és la manera d’atreure nous perfils amb més poder adquisitiu i de no perdre el tren de la globalització econòmica.

A més, l’entitat considera que és compatible amb l’Aeroport Andorra-La Seu, perquè el de la Comunitat Autònoma espanyola l’utilitzen avionetes i vols regionals.

Viabilitat

L’entitat ha encarregat dos estudis que han confirmat la viabilitat de construir un aeroport a Andorra: un a l’empresa Nayblue, filial d’Airbus, i un a l’empresa CGX.

La primera n’ha validat els procediments i la ubicació, i la segona la infraestructura que caldria.

Queda un tercer estudi pendent, que avaluarà l’impacte acústic i mediambiental que suposa construir una infraestructura d’aquestes dimensions.

A més de l’aeroport, els estudis de la Cambra també s’estan enfocant en la construcció d’un ferrocarril per millorar les connexions amb França.

Però qualsevol decisió final, considera l’entitat, dependrà de la ciutadania, a través dels seus representants polítics.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca