El MNAC i FICOMIC celebren el 40è aniversari de la revista ‘El Víbora’ amb una exposició

'El Víbora. Comix contracultural' presenta prop de 100 portades, 38 obres originals, fotografies i documentació

El MNAC i FICOMIC han organitzat l’exposició ‘El Víbora. Comix contracultural’, un homenatge a la desapareguda revista, que “va ser un testimoni dels inicis de la democràcia i de l’eclosió del moviment underground”. La mostra inclou prop de 100 portades, 38 obres originals, fotografies i documentació complementària, i celebra els 40 anys de l’aparició del primer número de la revista, l’any 1979. L’exposició es podrà visitar des d’aquest dijous fins el 29 de setembre a la Sala d’exposicions Temporals 2 del MNAC i està comissariada per Antoni Guiral amb la col·laboració d’Àlex Mitrani, conservador del MNAC.

Publicitat

Com han destacat els organitzadors, la revista ‘El Víbora’ (1979-2004) va “encarnar a la perfecció el sincretisme cultural que es va viure a Barcelona durant els inicis de la democràcia” i “les seves pàgines van acollir una gran part dels autors que havien iniciat la cultura underground als anys setanta, un fenomen cultural i artístic especialment vinculat a la ciutat”.

‘El Víbora. Comix contracultural’ permet descobrir el treballs d’autors com ara, entre molts d’altres, Nazario, Roger, Isa Feu, Marta Guerrero, Laura Pérez Vernetti, Mariscal, Gallardo, Pons, Martí, Carratalá, Montesol, Ceseepe, Max, Calonge, Jaime Martín i Pamies.

A través de revistes, documents, dibuixos originals de còmics i d’altres obres, l’exposició introdueix el còmic underground en el context internacional i barceloní, en el qual va néixer la revista. S’exposen prop de 100 de les seves portades impreses, unes 30 publicacions i 38 obres originals, com ara els dibuixos de Max i Isa Feu per a l’històric número especial sobre el cop d’Estat de 1981 o l’original de Nazario per a la coberta del número 1 de la revista.

La mostra s’inscriu en la estratègia del MNAC que ja fa anys treballa per incorporar el còmic a les col·leccions i fer visibles les relacions que es poden establir entre totes les arts.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Tres webs de la Generalitat deixen al descobert correus electrònics i contrasenyes

La Generalitat de Catalunya ha detectat vulnerabilitats en tres pàgines web pròpies que haurien deixat al descobert correus electrònics i contrasenyes, segons ha avançat...

Unides Podem fa una crida a eliminar el “secessionisme fiscal” de Madrid

Unides Podem ha assegurat que una via per solucionar la "crisi territorial" del país passa per eliminar el "secessionisme fiscal" de Madrid, el 'dumping...

Catalunya participa en un projecte europeu per a la inclusió de nenes i dones gitanes

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, participa en...

Felipe González s’emprenya

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha avisat aquest dijous a l'executiu de Pedro Sánchez que no es pot construir un "projecte de futur"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca