El MNAC i FICOMIC celebren el 40è aniversari de la revista ‘El Víbora’ amb una exposició

'El Víbora. Comix contracultural' presenta prop de 100 portades, 38 obres originals, fotografies i documentació

Publicitat

El MNAC i FICOMIC han organitzat l’exposició ‘El Víbora. Comix contracultural’, un homenatge a la desapareguda revista, que “va ser un testimoni dels inicis de la democràcia i de l’eclosió del moviment underground”. La mostra inclou prop de 100 portades, 38 obres originals, fotografies i documentació complementària, i celebra els 40 anys de l’aparició del primer número de la revista, l’any 1979. L’exposició es podrà visitar des d’aquest dijous fins el 29 de setembre a la Sala d’exposicions Temporals 2 del MNAC i està comissariada per Antoni Guiral amb la col·laboració d’Àlex Mitrani, conservador del MNAC.

Com han destacat els organitzadors, la revista ‘El Víbora’ (1979-2004) va “encarnar a la perfecció el sincretisme cultural que es va viure a Barcelona durant els inicis de la democràcia” i “les seves pàgines van acollir una gran part dels autors que havien iniciat la cultura underground als anys setanta, un fenomen cultural i artístic especialment vinculat a la ciutat”.

‘El Víbora. Comix contracultural’ permet descobrir el treballs d’autors com ara, entre molts d’altres, Nazario, Roger, Isa Feu, Marta Guerrero, Laura Pérez Vernetti, Mariscal, Gallardo, Pons, Martí, Carratalá, Montesol, Ceseepe, Max, Calonge, Jaime Martín i Pamies.

A través de revistes, documents, dibuixos originals de còmics i d’altres obres, l’exposició introdueix el còmic underground en el context internacional i barceloní, en el qual va néixer la revista. S’exposen prop de 100 de les seves portades impreses, unes 30 publicacions i 38 obres originals, com ara els dibuixos de Max i Isa Feu per a l’històric número especial sobre el cop d’Estat de 1981 o l’original de Nazario per a la coberta del número 1 de la revista.

Publicitat

La mostra s’inscriu en la estratègia del MNAC que ja fa anys treballa per incorporar el còmic a les col·leccions i fer visibles les relacions que es poden establir entre totes les arts.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes