Cs denuncia que la LEC només ha servit per “blindar el monolingüisme i l’adoctrinament i augmentar la segregació”

Ciutadans no ha assistit a l'acte del 10è aniversari de la LEC al Parlament perquè considera que "no és motiu de celebració"

Publicitat

Cs ha denunciat que la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) només ha servit per “blindar el monolingüisme i l’adoctrinament i augmentar la segregació”. Per aquest motiu, la diputada Sonia Sierra ha explicat en roda de premsa que el seu grup parlamentari no ha assistit a l’acte amb motiu del 10è aniversari de la LEC amb la presència dels exconsellers d’Ensenyament i l’expresident de la Generalitat José Montilla, entre d’altres. Cs considera que no és motiu de celebració i ha defensat que la llei va “en contra de la cohesió social”. En aquest context, ha acusat PSOE i PP de ser “còmplices” del que està passat a Catalunya amb l’educació i de “l’adoctrinament” a les aules catalanes.

La diputada de Cs ha criticat la gestió del conseller Josep Bargalló al capdavant del departament d’Ensenyament i ha criticat que “es limita a anuncis que després no es compleixen”. En aquest context, ha recordat que el grup parlamentari de Cs ha demanat un ple específic per debatre “sobre les propostes que necessita Catalunya”. “Catalunya necessita deixar enrere el procés, recuperar estabilitat i centrar els esforços en el retorn de les empreses i millorar les polítiques socials”, ha defensat per després afegir que presentaran propostes per a la “Catalunya real”.

Pel que fa a la LEC, ha recordat que amb la composició actual del Parlament la llei no obtindria els mateixos vots i ha assenyalat que fa 10 anys Cs només tenia 3 diputats i, en canvi, ara és el grup amb més escons.

D’altra banda, ha condemnat la presumpta agressió d’una professora a una alumna d’una escola de Terrassa suposadament per haver dibuixat una bandera espanyola i ha assegurat que en cas de confirmar-se seria “molt greu”. També ha explicat que el grup municipal de Cs a Terrassa ja havia denunciat comportaments reprovables d’aquesta escola com “deixar sense caramels als nens si parlaven castellà al pati”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca