Tom Hanks: “És un miracle que una pel·lícula sobre joguines sigui un reflex de la vida”

L'actor, que posa la veu d'en Woody a la versió original, presenta a Barcelona 'Toy Story 4' que s'estrena aquest divendres

Tom Hanks torna a ser la veu del cowboy més famós del cinema d’animació: en Woody a ‘Toy Story 4’. El reconegut actor ha destacat que el motor de les pel·lícules de la saga és el canvi. Hanks ha afirmat a ‘Toy Story’ es tracten temes que es prenen seriosament i que si les pel·lícules, ha opinat, han de reflectir la vida, “és un miracle que un film sobre joguines que prenen vida” faci possible aquesta catarsis i reflecteixi la vida. Hanks ha presentat el film en una roda de premsa a Barcelona acompanyat pel director Josh Cooley i els productors Jonas Rivera i Mark Nielsen. “Ningú vol crear una pel·lícula que simplement estigui bé, sinó que volem aconseguir una cosa que estigui a l’alçada”, ha afirmat l’actor.

Publicitat

La quarta entrega del ja clàssic títol d’animació infantil aterra aquest divendres als cinemes de tot l’Estat, i doblada al català en diverses sales de Catalunya. A ‘Toy Story 4’, dirigida per Josh Cooley, si en el passat en el cowboy Woody va cuidar del seu inseparable Andy, ara haurà de cuidar la Bonnie, qui un dia porta a la seva habitació una nova joguina, una cullera-forquilla anomenada ‘Forky’. Aquest personatge dona peu a una aventura amb vells i nous amics més enllà dels límits de la casa familiar.

Hanks ha explicat que va tenir la sort de tenir com a primer treball amb una companyia de teatre amb un repertori d’obres clàssiques que anaven repetint durant tot l’any i hi havia drama i comèdia. “He fet pel·lícules molt gracioses i pel·lícules molt reals i la saga de ‘Toy Story’ està plena de moments que et fan riure”, però, ha afegit, al mateix temps t’has d’acomiadar d’algú que no vols, has d’estar enamorat i explicar-li la realitat del món a una joguina nova, com és el cas de ‘Forky’. “Aquí no et prens més seriosament el drama de la comèdia, el que fas és aconseguir fer-ho bé i que soni real sempre i no és fàcil”.

Hanks ha manifestat que la única raó per la que ha tornat a posar veu a en Woody una altra vegada és perquè Pixar els ha anat a buscar i els ha traslladat que tenen una bona història que explicar. Ha reconegut que sempre tenen “escepticisme” en un primer perquè creuen que era difícil fer una millor pel·lícula de ‘Toy Story’ que la darrera. “Aquestes pel·lícules no les han fet cada dos anys”, ha remarcat. “Ningú vol crear una pel·lícula que simplement estigui bé, sinó que volem aconseguir una cosa que estigui a l’alçada. Quan em poso al davant de micròfon tinc aquesta comprensió del què he de fer per transmetre del personatge”. “No volem decebre a ningú”, ha afegit.

Hanks ha afirmat que totes les pel·lícules de ‘Toy Story’ fan referència a un canvi profund. Ha detallat que en la primera va arribar Buzz i va canviar el món d’en Woody; la segona ell ha d’aprendre d’on ve; la tercera l’Andy se’n va de casa i coneix a la Bonnie. “A la vida ens enfrontem constantment al canvi i hi ha films que eviten la realitat del dur que pot ser el canvi”. Hanks afirmat que l’important és veure que a ‘Toy Story’ es tracten temes que no es prenen en broma. “Les pel·lícules han de reflectir la vida i és un miracle que un film sobre joguines que prenen vida proveeixi aquesta catarsi”.

Per la seva part, Josh Cooley, el director, ha recordat que quan li van demanar dirigir ‘Toy Story4’ tenia una sensació que s’anava a desmaiar perquè hi ha molta pressió i “els tres primers films van ser fenomenals” i intentar fer-ne una altra era una bogeria, però “a Pixar estem tothom bojos”. Mark Nielsen, un dels productors, ha recalcat que hi ha molt amor pels personatges i l’empresa sap que es basa en ells i hi ha un alt grau de compromís amb les pel·lícules. “Realment estimem aquests personatges”.

Hanks ha destacat que quan es forma part de les pel·lícules de Toy Story es crea una aliança amb els productors i totes les persones que estan a l’equip de gravació. “És un treball mutu perquè tots confiem els uns amb els altres. Em sorprèn el que s’espera de mi quan vaig a les gravacions i el resultat final perquè hi ha moltes parts de la pel·lícula que no tenen diàleg i no sabem què passa”.

A preguntes dels periodistes, Jonas Rivera ha dit que de moment “no tenen plans” per fer ‘Toy Story 5’, tot i que Hanks ha recordat que tampoc tenien plans per fer una quarta part.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes