L’Audiència Nacional tomba la sol·licitud del govern espanyol d’intervenir la SGAE

El Ministeri de Cultura no descarta acudir a altres instàncies atès que, al seu parer, el tribunal no ha entrat en el fons de la qüestió

L’Audiència Nacional ha rebutjat la petició del govern espanyol de fer una intervenció temporal a l’SGAE. La sala del Contenciós Administratiu considera que aquest procediment “resulta inadequat”. El Ministeri de Cultura va fer la petició el febrer passat a través de l’Advocacia General de l’Estat. Sol·licitava la intervenció per un termini temporal de sis mesos, durant el qual s’havia de nomenar un gestor interí. El Ministeri ha emès un comunicat després de saber la denegació de l’Audiència Nacional en què subratlla que la sala no s’ha considerat “competent” per dirimir sobre aquesta matèria i “no ha entrat a avaluar” la qüestió de fons sobre la pertinença o no de la intervenció.

Publicitat

En una atenció als mitjans a Lisboa, el ministre de Cultura, José Guirao, ha advertit que els “problemes” que tenia l’SGAE “sense solucionar els continua tenint”. A més ha afegit que l’escrit de l’Audiència Nacional “rebutja autoritzar la intervenció del Ministeri per una qüestió formal, no de fons”.

Per tot plegat, el Ministeri de Cultura i Esports estudiarà acudir a altres instàncies judicials “si aquests problemes no es resolen el més ràpid possible” i explorarà “totes les vies que la llei estableix” per “garantir el correcte exercici” del seu deure de supervisió sobre l’activitat de les entitats de gestió col·lectiva. “La via que se’ns presenta és acudir a una altra via judicial o retirar l’autorització com a entitat de gestió a l’SGAE”, ha afegit el ministre.

Cal recordar que el Ministeri va sol·licitar la intervenció perquè considera que l’entitat no va donar compliment a l’advertiment que li va fer el 27 de setembre per esmenar o corregir els “incompliments greus detectats”, com ara presentar al Ministeri l’aprovació de modificació dels seus estatuts per la seva adequació al vigent Text refós de la Llei de Propietat Intel·lectual.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca