L’Audiència Nacional tomba la sol·licitud del govern espanyol d’intervenir la SGAE

El Ministeri de Cultura no descarta acudir a altres instàncies atès que, al seu parer, el tribunal no ha entrat en el fons de la qüestió

L’Audiència Nacional ha rebutjat la petició del govern espanyol de fer una intervenció temporal a l’SGAE. La sala del Contenciós Administratiu considera que aquest procediment “resulta inadequat”. El Ministeri de Cultura va fer la petició el febrer passat a través de l’Advocacia General de l’Estat. Sol·licitava la intervenció per un termini temporal de sis mesos, durant el qual s’havia de nomenar un gestor interí. El Ministeri ha emès un comunicat després de saber la denegació de l’Audiència Nacional en què subratlla que la sala no s’ha considerat “competent” per dirimir sobre aquesta matèria i “no ha entrat a avaluar” la qüestió de fons sobre la pertinença o no de la intervenció.

Publicitat

En una atenció als mitjans a Lisboa, el ministre de Cultura, José Guirao, ha advertit que els “problemes” que tenia l’SGAE “sense solucionar els continua tenint”. A més ha afegit que l’escrit de l’Audiència Nacional “rebutja autoritzar la intervenció del Ministeri per una qüestió formal, no de fons”.

Per tot plegat, el Ministeri de Cultura i Esports estudiarà acudir a altres instàncies judicials “si aquests problemes no es resolen el més ràpid possible” i explorarà “totes les vies que la llei estableix” per “garantir el correcte exercici” del seu deure de supervisió sobre l’activitat de les entitats de gestió col·lectiva. “La via que se’ns presenta és acudir a una altra via judicial o retirar l’autorització com a entitat de gestió a l’SGAE”, ha afegit el ministre.

Cal recordar que el Ministeri va sol·licitar la intervenció perquè considera que l’entitat no va donar compliment a l’advertiment que li va fer el 27 de setembre per esmenar o corregir els “incompliments greus detectats”, com ara presentar al Ministeri l’aprovació de modificació dels seus estatuts per la seva adequació al vigent Text refós de la Llei de Propietat Intel·lectual.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Otegi defensa que la independència “passa per dir ‘Sí’ als pressupostos de l’Estat

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha defensat aquest dimecres que el procés cap a la independència del País Basc "avui passa per...

Colau encara no ha donat cap explicació del tret d’un agent de la Guardia Urbana a un sensellar

La líder de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha acusat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'"amagar-se" després del tret que un agent...

El rector de la UB creu que la normalitat prèvia a la pandèmia no es recuperarà fins al febrer del 2022

L'actual rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Elias, preveu que la normalitat prèvia a la pandèmia no es recuperi fins al febrer...

El 71% de les empreses esportives queden fora de les ajudes del Govern

El clúster del sector empresarial esportiu, INDESCAT, ha denunciat que els ajuts anunciats pel Govern al sector de l'esport són insuficients i "no cobreixen...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca