135 dones protagonitzaran un ple el proper 1 de juliol que aprovarà una declaració per unanimitat

Torrent vol que les conclusions es traslladin posteriorment en un ple monogràfic

135 dones, 65 diputades i 75 membres d’entitats, protagonitzaran el proper 1 de juliol a les 17 hores un ple que té com a objectiu aprovar per unanimitat una declaració. Es tracta d’una iniciativa conjunta del Parlament i el Consell nacional de les Dones de Catalunya (CNDC). Fonts de Presidència de la cambra catalana destaquen que serà una “fotografia inèdita i històrica” de l’hemicicle i remarquen que, a diferència d’altres experiències semblants, en el cas del ple de l’1 de juliol hi ha treballs previs en grups de trenall per consensuar conjuntament el redactat de la declaració. Torrent vol que el contingut de la declaració aprovada es traslladi posteriorment en un ple monogràfic. Una decisió que estarà en mans dels grups parlamentaris.

Publicitat

S’han creat sis grups de treball per acordar el contingut la declaració i que coincideixen amb els eixos del pla d’acció de la IV Conferència Mundial sobre les Dones de Bejing: Drets humans de les dones; dret a l’educació i la cultura; drets laborals i econòmics; dret a la participació social i política; salut i drets sexuals i reproductius; i dret de les dones i les nenes a viure lliures de violències masclistes.

Cada grup de treball està integrat per dues diputades i les representants de les entitats de diferents àmbits seleccionades pel CNDC. I cada grup treballarà un text a partir de la proposta feta pel CNDC. De fet a partir d’aquest dimecres a la tarda es reuniran els grups de treball sl Parlament per acabar de consensuar els textos que s’aprovaran per unanimitat l’1 de juliol.

El ple serà presidit per Adriadna Delgado, secretaria quarta de la Mesa. I a l’equip de coordinació també hi ha Noemí de la Calle (Cs), Anna Geli (JxCat); Jenn Díaz (ERC); Bea Silva (PSC); Susanna Segovia (CatECP); Natàlia Sànchez (CUP), Esperanza García (PPC), Montse Pineda (vicepresidenta del CNDC) i Marina Garcia, del gabinet de Presidència.

La iniciativa s’inspira en experiències similars en altres parlaments, com ara el de Portugal, el de Sud-àfrica o el de Montenegro, que ja n’ha fet nou edicions.

Segons fonts de la presidència del Parlament, Torrent suggereix als grups que les conclusions aprovades al ple de dones es traslladin posteriorment en un ple monogràfic per tal de concretar més les mesures sobre aquest àmbit. A més, el propòsit de la presidència de la cambra és que la iniciativa tingui una certa continuïtat en el futur i que les dinàmiques creades es vagin reproduint encara que sigui amb altres formats.

L’objectiu del Parlament de les Dones és impulsar la participació de les associacions de dones a les institucions i fer xarxa entre els col·lectius de dones i les diputades. El CNDC, que participa en organismes internacionals, també podrà traslladar la declaració aprovada a aquests organismes.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Aragonès defensa el pacte dels PGE “per responsabilitat”

El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha defensat aquest dimecres que han arribat a un pacte amb el Govern...

Les institucions apel·len els homes per denunciar i combatre la violència masclista

Les institucions han apel·lat aquest dimecres els homes perquè denunciïn i combatin la violència masclista que observin o coneguin en altres homes, com amics...

Otegi defensa que la independència “passa per dir ‘Sí’ als pressupostos de l’Estat

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha defensat aquest dimecres que el procés cap a la independència del País Basc "avui passa per...

Colau encara no ha donat cap explicació del tret d’un agent de la Guardia Urbana a un sensellar

La líder de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha acusat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'"amagar-se" després del tret que un agent...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca