Trump anuncia que l’ICE començarà a deportar milions de migrants que es troben als EUA de manera il·legal

S'estima que als Estats Units hi ha un total de 12 milions d'immigrants indocumentats

Publicitat

El president nord-americà, Donald Trump, ha anunciat aquest dilluns que el servei d’Immigració i Control de Duanes (ICE, segons les seves sigles en anglès) començarà la setmana vinent a deportar milions de migrants que es troben als Estats Units de manera il·legal.

“La setmana vinent, l’ICE començarà el procés de deportar milions d’estrangers il·legals que van trobar de manera il·lícita el seu camí cap als Estats Units”, ha indicat el mandatari a través del seu compte a la xarxa social Twitter. “Seran deportats tan aviat com entrin”, ha recalcat.

El dirigent nord-americà ha aplaudit la feina que ha fet Mèxic “en detenir les persones molt abans d’arribar a la nostra frontera sud” i ha subratllat que Guatemala s’està preparant per signar un tercer acord de seguretat.

Trump també ha assegurat que els demòcrates són “els únics que no faran res”. “Han de votar per desfer-se del buit legal i arreglar l’asil! Si és així, la crisi fronterera acabarà ràpidament!”, ha afegit.

Publicitat

El president dels Estats Units ha criticat recentment El Salvador, Guatemala i Hondures per les caravanes de milers dels seus ciutadans cap a Mèxic per intentar creuar la frontera dels Estats Units.

L’Administració de Trump ha anunciat aquest dilluns la seva intenció de desviar permanentment a altres partides 550 milions de dòlars (uns 490 milions d’euros) que estaven destinats a ajudes per a països de Centreamèrica.

S’estima que als Estats Units hi ha un total de 12 milions d’immigrants indocumentats, que arriben principalment de Mèxic i Centreamèrica.

Mèxic i els Estats Units van arribar a un acord pel qual el Govern mexicà va accedir a rebre els migrants centreamericans que busquen asil en territori nord-americà fins que els seus casos siguin atesos als tribunals nord-americans.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca