‘Favorits’: la reciprocitat amb TV3 i IB3 arriba a À Punt

A la vesprada del diumenge, s’estrenà a À Punt Media el programa Favorits, el qual duia a sobre un cert hype per ser la primera coproducció on hi participa la cadena pública valenciana junt amb la balear IB3 –on s’estrenà el dissabte– i la catalana TV3–on s’estrenarà dimecres a les 22:15– . Amb un format curt que no arriba a la mitja hora, l’espai selecciona un seguit d’històries i continguts sorprenents i poc coneguts pel gran públic, la majoria de YouTube, on els protagonistes son les mateixes persones que les protagonitzen.

L’objectiu del programa, doncs, és el de tractar –i visibilitzar?– històries en certa mesura motivadores a partir de diferents personalitats i àmbits. L’ esport, la investigació i la tecnologia són els eixos centrals d’aquests relats, narrats amb una veu en off que pren un to exageradament docent i forçat per ser un programa que s’emet en prime time. Això ens recorda, però, que es tracta d’un format dirigit a les sobretaules familiars, i és per això que els temes que toca mai acaben de ser tractats en profunditat.

El poc aprofundiment en segons quins temes, però, pot resultar molest si davant la pantalla hi ha algú que vol saber més d’alguns dels temes que es presenten. De totes maneres, no és problema del format del programa, ja que el seu target sembla quedar bastant clar. Favorits funciona com el que és, un petit espai d’entreteniment per a tots els públics que ofereix tastets d’històries curioses i alhora estimulants, sense la intenció d’arribar a cap conclusió profunda més enllà de la busca d’una certa moralina.