Entitats espanyolistes demanen que es recorrin els juraments dels regidors que van emprar la fórmula de l’AMI

Impulso Ciudadano, S'ha Acabat!, Aixeca't-Levántate i Cataluña por España creuen que no s'adequa a la llei

Publicitat

Les entitats contràries a la independència de Catalunya Impulso Ciudadano, S’ha Acabat!, Aixeca’t-Levántate i Cataluña por España han demanat al govern espanyol i als partits polítics que recorrin les fórmules de jurament i promesa dels regidors independentistes que van emprar la proposta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que consideren contrària a la llei. La Junta Electoral Central va emetre una resolució en la qual recordava als edils sorgits de les eleccions municipals que han de sotmetre’s a la Constitució per accedir al càrrec i que “només” es consideraran vàlides les fórmules de jurament o promesa “que expressament manifestin la voluntat incondicionada” d’acatar-la.

En un comunicat, aquestes organitzacions asseguren haver analitzat les fórmules d’alguns regidors independentistes i han conclòs que han promès o jurat “contra l’ordenament constitucional i la legalitat vigent”, per la qual cosa ho consideren un “frau de llei”. A més, creuen que les fórmules “estrambòtiques” s’han de declarar nul·les perquè busquen “desnaturalitzar i buidar el lleial compromís que s’ha d’esperar dels representants públics”. Per tot plegat insten els poders públics a presentar recursos contenciosos-electorals sol·licitant l’anul·lació d’aquests juraments i promeses.

L’AMI va enviar als seus associats una fórmula perquè els regidors accedissin al càrrec “per la república catalana”, però va puntualitzar que havia d’emprar-se un cop feta la promesa o jurament que preveu l’article 108.8 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) per tal que no s’invalidés l’acte de presa de possessió.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca