Els drets del col·lectiu LGTBI, protagonistes del nou mural de Contorno Urbano

Els drets del col·lectiu LGTBI, protagonistes del nou mural de Contorno Urbano

Publicitat

Mr.Sis, artista involucrat amb el col·lectiu LGTBI, ha realitzat un nou mural en el projecte 12+1, iniciativa de la fundació sense ànim de lucre Contorno Urbano. Aquest mural s’emmarca dins del mes de l’orgull, i reivindica la llibertat d’estimar i ser estimat, independentment del sexe i del gènere d’una persona. L’obra “Solo un beso” representa a dues dones caient al buit que s’intenten besar, denunciant la persecució que sofreixen dia a dia les persones del col·lectiu LGTBI. L’artista ha volgut reflectir la injustícia que viuen les persones homosexuals en certs països: detencions, segrestos, extorsions i assassinats. Afortunadament, expressa que en ciutats com Barcelona la situació no és tan greu, però deixa clar que no hem d’oblidar-la, perquè avui dia continua molestant un petó entre dues persones del mateix gènere. Així, el mural defensa la llibertat d’estimar i besar, per a totes les persones.

Mr.Sis és il·lustrador de professió, però també treballa en altres disciplines artístiques com el teatre i la dansa. “Sis” ve de Siscu i “MR” són les inicials dels seus cognoms. Va néixer i resideix a Barcelona, però sempre està amb ganes de sortir anés a conèixer món i crear. Cada vegada més atret per la pintura i el mural, l’artista es troba en una contínua cerca de nous suports i tècniques per a aprendre i millorar cada dia. Més enllà de la perfecció, considera essencial permetre’s a un mateix equivocar-se per a crear d’una manera relaxada, gaudint del resultat com del procés creatiu.

Amb l’objectiu d’experimentar, l’obra que ha realitzat per al 12+1 és col·laborativa. Es convida als vianants a treure’s una foto enfront del mural fent-se un petó amb una persona que estimin i a compartir la foto en xarxes socials amb l’etiqueta #SoloUnBeso i així donar visibilitat als drets per a les persones LGTBI.

El mural forma part del projecte 12+1 a Barcelona, realitzat en col·laboració amb el centre cívic Cotxeres Borrell, el Centre LGTBI de Barcelona, el Casal Lambda, el Districte de L’Eixample, La Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Es podrà gaudir de l’obra fins al 9 de juliol, un dia abans que un nou artista intervingui el mur, situat en Cotxeres Borrell.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca