Els drets del col·lectiu LGTBI, protagonistes del nou mural de Contorno Urbano

Els drets del col·lectiu LGTBI, protagonistes del nou mural de Contorno Urbano

Mr.Sis, artista involucrat amb el col·lectiu LGTBI, ha realitzat un nou mural en el projecte 12+1, iniciativa de la fundació sense ànim de lucre Contorno Urbano. Aquest mural s’emmarca dins del mes de l’orgull, i reivindica la llibertat d’estimar i ser estimat, independentment del sexe i del gènere d’una persona. L’obra “Solo un beso” representa a dues dones caient al buit que s’intenten besar, denunciant la persecució que sofreixen dia a dia les persones del col·lectiu LGTBI. L’artista ha volgut reflectir la injustícia que viuen les persones homosexuals en certs països: detencions, segrestos, extorsions i assassinats. Afortunadament, expressa que en ciutats com Barcelona la situació no és tan greu, però deixa clar que no hem d’oblidar-la, perquè avui dia continua molestant un petó entre dues persones del mateix gènere. Així, el mural defensa la llibertat d’estimar i besar, per a totes les persones.

Publicitat

Mr.Sis és il·lustrador de professió, però també treballa en altres disciplines artístiques com el teatre i la dansa. “Sis” ve de Siscu i “MR” són les inicials dels seus cognoms. Va néixer i resideix a Barcelona, però sempre està amb ganes de sortir anés a conèixer món i crear. Cada vegada més atret per la pintura i el mural, l’artista es troba en una contínua cerca de nous suports i tècniques per a aprendre i millorar cada dia. Més enllà de la perfecció, considera essencial permetre’s a un mateix equivocar-se per a crear d’una manera relaxada, gaudint del resultat com del procés creatiu.

Amb l’objectiu d’experimentar, l’obra que ha realitzat per al 12+1 és col·laborativa. Es convida als vianants a treure’s una foto enfront del mural fent-se un petó amb una persona que estimin i a compartir la foto en xarxes socials amb l’etiqueta #SoloUnBeso i així donar visibilitat als drets per a les persones LGTBI.

El mural forma part del projecte 12+1 a Barcelona, realitzat en col·laboració amb el centre cívic Cotxeres Borrell, el Centre LGTBI de Barcelona, el Casal Lambda, el Districte de L’Eixample, La Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Es podrà gaudir de l’obra fins al 9 de juliol, un dia abans que un nou artista intervingui el mur, situat en Cotxeres Borrell.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Ayuso diu que Catalunya gasta en l’independentisme l’equivalent al cost de 17 hospitals de pandèmia

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha dit que Catalunya gasta en "accions independentistes" l'equivalent al cost que tindrien 17...

ERC retira les esmenes sobre el TC i la Casa Reial per evitar que la dreta tombi els pressupostos de l’Estat

ERC ha retirat aquesta tarda de dimecres les esmenes a la totalitat que havia presentat a les seccions dels pressupostos generals de l'Estat (PGE)...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca