Centenars de milers de manifestants vestits de negre tornen a protestar a Hong Kong contra la llei d’extradició

Demanen la dimissió de la cap de l'executiu tot i la suspensió de la llei el dissabte

Centenars de milers de persones han tornat a manifestar-se als carrers de Hong Kong per exigir la retirada definitiva de la controvertida llei d’extradició, que aquest mateix dissabte el govern va anunciar que suspenia. Tot i així, els manifestants s’han congregat per demanar-ne la renúncia definitiva, així com la dimissió de la cap de l’executiu, Carrie Lam. Els manifestants s’han vestit de negre per denunciar “la pèrdua de la democràcia” i han protestat pels carrers de la ciutat amb flors blanques a les mans. També han reclamat al govern que condemni l’actuació policial durant la protestes anteriors, quan les forces policials van disparar bales de goma i gasos lacrimògens. Per la seva banda, el govern ha lamentat que “les deficiències en la tasca del govern” hagin causat controvèrsies.

Publicitat

La polèmica llei, suspesa indefinidament el dissabte, hauria permès entregar al sistema judicial xinès fugitius que havien trobat refugi a Hong Kong, i ja havia provocat nombroses crítiques entre els contraris a la norma perquè podria suposar el trasllat de dissidents polítics.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC avisa JxCat que no explicarà “sopars de duro”

La número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 14-F, Laura Vilagrà, ha reclamat aquest dimarts a JxCat una campanya electoral amb "joc...

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca