L’audiència per extraditar Julian Assange als EUA començarà al febrer del 2020

El Govern nord-americà ha acusat Assange de conspirar amb l'antiga analista d'Intel·ligència militar Chelsea Manning

Publicitat

El Tribunal de Magistrats de Westminster ha fixat per al febrer del 2020 l’inici de l’audiència per extraditar als Estats Units el fundador del portal de filtracions Wikileaks, Julian Assange, segons ha fet saber la cort aquest divendres, en un comunicat recollit pels mitjans britànics.

El Govern nord-americà ha acusat Assange de conspirar amb l’antiga analista d’Intel·ligència militar Chelsea Manning per filtrar material classificat l’any 2010.

El fundador de Wikileaks continua a la presó de Belmarsh, a Londres, després que fos detingut per la Policia a l’ambaixada de l’Equador l’11 d’abril, en la qual s’havia refugiat durant set anys per evitar el seu arrest.

Assange va ser condemnat a 50 setmanes de presó el passat 1 de maig després de ser declarat culpable d’infringir les condicions de la seva llibertat sota fiança en relació amb una sol·licitud d’extradició prèvia de Suècia, que el buscava perquè respongués per unes acusacions de violació i agressió sexual.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca