El Parlament insta el Govern a aplicar “un pla de xoc” urgent als serveis d’emergència abans de la campanya d’incendis

Una moció demana impulsar una llei d'emergències i que es revisi el model del sistema de trucades 112

Publicitat

El Parlament ha instat el Govern a aplicar un “pla de xoc” urgent i abans de la campanya d’incendis forestals per dotar dels recursos humans, tècnics i infraestructures que necessiten els serveis d’emergència. Mitjançant una moció presentada per CatECP, la cambra catalana ha reclamat a l’executiu l’impuls d’un pacte nacional del sistema d’emergències que impliqui totes les institucions, grups parlamentaris i actors afectats. El text també demana que s’elabori un projecte de llei d’emergències i que es revisi el model del sistema de trucades 112. En aquest sentit, reclamen que es professionalitzi la direcció, que es consensuïn els protocols d’actuació per al personal d’atenció telefònica i per als comandaments i garantint un sistema de reserva de guàrdies.

Els punts aprovats també demanen que el Govern integri els números 080 del cos de Bombers de Barcelona i el 092 de la Guàrdia Urbana dins del 112 i que es negociï amb el govern espanyol el traspàs de les funcions de SEPRONA de la Guàrdia Civil com dels serveis de salvament marítim.

Finalment, la moció demana al Govern que s’implementin les mesures previstes al projecte Bombers 2025, dotar-lo dels recursos econòmics necessaris i també que s’implementin les conclusions de la Comissió d’Investigació de l’Incendi d’Horta de Sant Joan.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes