El Parlament insta el Govern a aplicar “un pla de xoc” urgent als serveis d’emergència abans de la campanya d’incendis

Una moció demana impulsar una llei d'emergències i que es revisi el model del sistema de trucades 112

El Parlament ha instat el Govern a aplicar un “pla de xoc” urgent i abans de la campanya d’incendis forestals per dotar dels recursos humans, tècnics i infraestructures que necessiten els serveis d’emergència. Mitjançant una moció presentada per CatECP, la cambra catalana ha reclamat a l’executiu l’impuls d’un pacte nacional del sistema d’emergències que impliqui totes les institucions, grups parlamentaris i actors afectats. El text també demana que s’elabori un projecte de llei d’emergències i que es revisi el model del sistema de trucades 112. En aquest sentit, reclamen que es professionalitzi la direcció, que es consensuïn els protocols d’actuació per al personal d’atenció telefònica i per als comandaments i garantint un sistema de reserva de guàrdies.

Publicitat

Els punts aprovats també demanen que el Govern integri els números 080 del cos de Bombers de Barcelona i el 092 de la Guàrdia Urbana dins del 112 i que es negociï amb el govern espanyol el traspàs de les funcions de SEPRONA de la Guàrdia Civil com dels serveis de salvament marítim.

Finalment, la moció demana al Govern que s’implementin les mesures previstes al projecte Bombers 2025, dotar-lo dels recursos econòmics necessaris i també que s’implementin les conclusions de la Comissió d’Investigació de l’Incendi d’Horta de Sant Joan.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Tres webs de la Generalitat deixen al descobert correus electrònics i contrasenyes

La Generalitat de Catalunya ha detectat vulnerabilitats en tres pàgines web pròpies que haurien deixat al descobert correus electrònics i contrasenyes, segons ha avançat...

Unides Podem fa una crida a eliminar el “secessionisme fiscal” de Madrid

Unides Podem ha assegurat que una via per solucionar la "crisi territorial" del país passa per eliminar el "secessionisme fiscal" de Madrid, el 'dumping...

Catalunya participa en un projecte europeu per a la inclusió de nenes i dones gitanes

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, participa en...

Felipe González s’emprenya

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha avisat aquest dijous a l'executiu de Pedro Sánchez que no es pot construir un "projecte de futur"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca