El Govern aprovarà l’obertura de noves delegacions fora d’Europa en els pròxims quinze dies

Bosch viatja dissabte a Mèxic i té previst iniciar en els propers mesos contactes als cinc continents

Publicitat

El Govern aprovarà en els pròxims 15 dies un decret per obrir delegacions fora d’Europa. L’objectiu, segons Exteriors, és tenir presència als llocs on ara no n’hi ha i arribar a cobrir els cinc continents. El primer pas serà l’aprovació del decret per part del Consell Executiu, fet que permetrà llavors obrir un concurs per escollir els delegats de les noves seus a l’estranger. La previsió d’Exteriors es poder obrir les delegacions en els pròxims mesos. Per altra banda, la Generalitat també presentarà en els pròxims dies un Pla Estratègic d’Acció Exterior.

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, viatja aquest dissabte a Mèxic, on s’estarà durant la setmana vinent per mantenir reunions institucionals, amb una agenda molt centrada en les comunitats indígenes i l’agraïment a Mèxic per l’acollida als exiliats durant la Guerra Civil.

De la mateixa manera que a principis d’any Bosch va concentrar visites a diverses capitals europees en set setmanes, la idea ara és fer una gira similar però fora del continent europeu.

El pla d’obertura de noves delegacions a l’estranger arriben després de la reestructuració del departament d’Exteriors, que ha creat les direccions generals d’Afers Europeus i Mediterranis i de Món i Afers Globals, i complementa les accions ja fetes des del departament en els darrers mesos.

Publicitat

Al novembre, coincidint amb l’entrada de Bosch a la conselleria, el Govern va aprovar l’obertura de sis noves delegacions a l’exterior: als Bàltics, als països Nòrdics, a l’Europa central, al Mediterrani, als Balcans i a Portugal.

Viatge a Mèxic

Bosch es reunirà a la capital mexicana amb representants de partits polítics, organitzacions, think tanks i cercles d’empresaris i pronunciarà també una conferència a la Universidad Iberoamericana.

El viatge arriba pocs mesos després de la polèmica arran de la petició que el govern mexicà va fer a Espanya perquè es disculpés pels abusos de la conquesta i que Espanya va rebutjar.
Per altra banda, el Govern acompanyarà també durant la visita a Mèxic l’activista Karen Izolda en el seu retorn al país després d’haver-se acollit al Programa de Protecció als Defensors dels Drets Humans

Izolda és coneguda a Mèxic per la seva defensa del medi ambient, la qual cosa li ha suposat patir fortes criminalitzacions i atacs. L’objectiu del programa és oferir protecció a persones en situació de risc a causa de la seva defensa dels drets humans per mitjans pacífics. El PCPDDDH consta d’una acollida de 6 mesos a Catalunya, a més de programes d’atenció psicosocial i formatius.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca