Putin assegura que les relacions entre Rússia i els EUA “són cada vegada pitjors”

Putin es veurà amb el seu homòleg nord-americà, Donald Trump, en la cimera del G20 que se celebrarà els propers 28 i 29 de juny

Publicitat

El president rus, Vladimir Putin, ha assegurat aquest dijous que les relacions entre Rússia i els Estats Units van deteriorant-se i “són cada vegada pitjors”.

“Es van deteriorant. Són cada vegada pitjors”, ha assenyalat en una entrevista per al canal de televisió Mir el mandatari rus, que ha afegit que “l’actual Administració va adoptar els darrers anys diverses desenes de resolucions que concernien les sancions” contra el seu país, segons ha recollit l’agència de notícies Sputnik.

Putin es veurà amb el seu homòleg nord-americà, Donald Trump, en la cimera del G20 que se celebrarà els propers 28 i 29 de juny a la ciutat japonesa d’Osaka.

El portaveu de la Presidència russa, Dimitri Peskov, va descartar aquest dimecres que el Govern de Rússia estigués preparant una reunió amb el president nord-americà a causa de la manca d’iniciativa de l’Administració de Trump en aquest aspecte.

Publicitat

Les declaracions del mandatari rus arriben després que Trump prometés aquest dimecres al seu homòleg polonès, Andrzej Duda, que desplegarà mil militars al país europeu, en una mesura que va demanar Varsòvia per dissuadir Rússia.

El mandatari polonès, que està considerant posar el nom de ‘Fort Trump’ a unes instal·lacions militars al país, va destacar que el desplegament sigui necessari a causa de l’historial d’agressions per part de Rússia contra el país.

La decisió és un intent de satisfer els interessos de Polònia, un aliat clau a l’OTAN, sense un enfrontament directe amb Putin, que ha advertit contra un reforç la presència de l’Aliança a Europa.

Putin i Trump van celebrar la seva primera i fins al moment única cimera a Hèlsinki el juliol del 2018. A finals de novembre, el president nord-americà va cancel·lar de manera imprevista una trobada programada amb Putin en el marc de la cimera del G20 celebrada a Argentina.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca