Programació de juliol a la Filmoteca de Catalunya

Consulta aquí tota la programació de la Filmoteca per aquest juliol

Publicitat

Disponible tota la prgramació de juliol de la Filmoteca de Catalunya

Imatges dels antípodes

La Filmoteca continua la col·laboració que va engegar l’any passat amb el Grec Festival de Barcelona, i aquest juliol l’acompanya en el seu viatge a Austràlia i Nova Zelanda. El cicle Imatges dels antípodes aplega films de directors que ens han acostat històries i realitats d’una terra tan llunyana i que també han tingut una brillant carrera internacional, com Peter Jackson, Baz Luhrmann, Jane Campion, Peter Weir, George Miller o Bruce Beresford. Aquest darrer, autor entre d’altres de l’oscaritzada Tot passejant Miss Daisy, ens visitarà per presentar algunes de les seves pel·lícules, com la inèdita entre nosaltres Ladies in Black (Senyoretes de negre, 2018), protagonitzada per Julia Ormond.

Kieslowski: fotògraf i cineasta

Publicitat

Krzysztof Kieslowski serà protagonista per partida doble aquest estiu: amb l’exposició Empremtes de la memòria, que recupera fotografies de la seva etapa de joventut, quan estudiava cinema a Lodz, i mostra una col·lecció de cartells dels seus films; i amb el cicle paral·lel No oblidaràs!, que repassa la fascinant filmografia de l’autor del Decàleg i la Trilogia dels colors, un exemple d’integritat ètica i estètica. Per presentar-lo comptarem amb la presència d’un dels seus col·laboradors més estrets, Krzysztof Piesiewicz, guionista en 17 dels seus films.

Musicals, tal com sonen

El gran cicle de l’estiu, que s’allargarà fins al setembre, arriba amb banda sonora i coreografia incorporades. Musicals per a tots els gustos, de tots els estils i procedències, biopics, concerts… Des del primer film sonor, El cantor de jazz, fins a La La Land, amb un focus especial a un dels genis indiscutibles del gènere desaparegut recentment, Stanley Donen, l’autor d’Un dia a Nova York Cantant sota la pluja.

7 anys de la Filmoteca al Raval

El dia 7 del mes 7 celebrarem el setè aniversari de la nova seu de la Filmoteca, que es va complir el febrer passat. Una crida als espectadors a través de les xarxes socials sobre pel·lícules amb el número set al seu títol o la seva trama ha donat com a resultat una llista de cinc films (no hi caben 7 sessions en una jornada!) per a una programació monogràfica el 7 de juliol, una celebració del setè art marcada per la xifra cabalística i de la sort: Blancanieves y los siete enanitosSet dies de maigSiete novias para siete hermanosEls set magnífics Seven. I perquè la festa sigui completa, totes les sessions d’aquest dia seran gratuïtes!

Bachcelona

I més música, però de caire ben diferent. Un juliol més la Filmoteca se suma com a seu del festival que inunda la ciutat de l’esperit del geni barroc, que en aquesta edició planteja una confluència amb l’altre gran nom del barroc alemany coetani de Bach, Händel. Aquest doble protagonisme centra dues de les sessions programades, mentre que la tercera proposa un altre maridatge ben suggeridor: pel·lícules de Segundo de Chomón acompanyades d’una suite bachiana a càrrec del pianista Carles Marigó.

I també…

Un biopic de Karl Marx presentat per Jordi Puigdomènech, autor del llibre La Filosofia en el cine. En el marc de la Conferència Internacional de Sociologia de la Religió que se celebrarà a Barcelona, Hadewijch, de Bruno Dumont. I homenatges a dues figures recentment desaparegudes: el cineasta experimental Jonas Mekas i el crític i divulgador cinematogràfic Diego Galán.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca