Millo, Zoido i Moragas tornen a plantar la comissió d’investigació del 155

La seva incompareixença es traslladarà a la Mesa, que ja decidit informar la fiscalia de la no assistència de Rajoy, Santamaría i Cospedal

L’exministre de l’Interior Juan Ignacio Zoido; l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo i el cap de gabinet de l’expresident Mariano Rajoy, Jorge Moragas, han tornat a plantar per segona vegada la comissió d’investigació del 155 del Parlament. Ara la seva incompareixença es traslladarà a la Mesa de la cambra catalana, que ja ha decidit informar la fiscalia de la no assistència de l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, la seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, així com l’exministra de Defensa María Dolores de Cospedal, que havien estat citats també en la mateixa comissió sobre el 155.

Publicitat

El Parlament defensa que no assistir en una comissió d’investigació està tipificat al Codi Penal, però els incompareixents s’emparen en un informe del Consell d’Estat per no assistir-hi i al·leguen que els parlaments autonòmics s’han de cenyir en les seves competències.

Aquest dijous s’ha tornat a repetir al Parlament la imatge d’exmembres del govern espanyol plantant una comissió d’investigació. Ja ha passat també en les darreres setmanes a la comissió sobre els atemptats de l’agost del 2017.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes