Le Pen i Salvini rebategen el grup a l’Eurocambra com ‘Identitat i Democràcia’ i inclouen l’extrema dreta alemanya

El nou grup parlamentari, amb 73 eurodiputats, està "disposat a col·laborar" amb Vox, que encara no ha confirmat on s'asseurà

Publicitat

L’Europa de les Nacions i les Llibertats (ENF en anglès), el grup euroescèptic on seuen les formacions de Le Pen i Salvini, es reestructura i passa a dir-se Identitat i Democràcia. Així ho han anunciat els seus membres en una roda de premsa aquest dijous a l’Eurocambra, erigint-se com el grup “sobiranista” que defensarà les nacions i les “identitats” a la UE. Entre les principals delegacions que integren el grup hi ha la italiana de La Lliga Nord de Salvini, representada per Marco Zanni, i la francesa de Rassemblement National (RN), capitanejada per Marine Le Pen. A diferència de l’anterior legislatura, la novetat és que aquest cop s’afegeixen al grup eurodiputats de partits com l’extrema dreta d’Alternativa per Alemanya (AfD) o el Partit Finlandès.

El grup serà presidit per Zanni mentre que les vicepresidències recauran en Nicolas Bay (RN) i Jörg Meuthen (AfD). Preguntat per Vox, que encara no ha confirmat amb quin grup s’asseurà al Parlament Europeu, Zanni ha admès que hi han parlat i que des d’Identitat i Democràcia estan “disposats” a col·laborar-hi.

Amb tot, ha apuntat la possibilitat que els de Vox s’inclinin finalment pel grup dels Conservadors i els Reformistes Europeus (ECR), on seu per exemple el partit polonès Llei i Justícia.

Durant la seva intervenció en roda de premsa a la cambra, Zanni ha criticat el model de “portes obertes” cap a la immigració que, segons ell, ha defensat la cancellera Angela Merkel.

Publicitat

Al seu torn, Le Pen ha explicat que Identitat i Democràcia inclou ara partits que participen en governs – com és el cas de la Lliga a Itàlia-, fet que els dona “expertesa” i canvia la “naturalesa” del grup.

“Ho dic amb franquesa, les coses han de canviar perquè els electors ho exigeixen així”, ha dit la francesa, que ha assegurat que entoma la nova legislatura amb “entusiasme i esperança”, remarcant que amb 73 eurodiputats seran el quart grup més nombrós a la cambra després del Brexit.

Meuthen ha apuntat que “Europa ha de respectar les especificitats nacionals”. “Per això diem sí a la subsidiarietat, a la llibertat i a una Europa que protegeix les identitats”, ha afegit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca