La Guàrdia Civil trasllada Forn a Barcelona perquè assisteixi al ple i tornarà a Soto aquest diumenge

Els magistrats van autoritzar aquest dimarts en una interlocutòria que Forn fos traslladat a Barcelona els dies 14 i 15 per participar en el primer ple de l'Ajuntament

Publicitat

L’exconseller d’Interior de la Generalitat i regidor electe a l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha sortit el matí d’aquest dijous a primera hora de la presó de Soto del Real (Madrid) en un furgó policial amb destinació al centre de Brians 2 per assistir al ple en què es constituirà l’Ajuntament de Barcelona, han informat a Europa Press les fonts penitenciàries.

Forn arribarà aquest mateix dijous a la presó de Brians 2, a Barcelona, en què es quedarà fins diumenge, quan la Guàrdia Civil procedirà altra vegada el seu trasllat de tornada a la madrilenya presó de Soto del Real on es troben ingressats provisionalment els polítics homes independentistes jutjats al Tribunal Suprem (les dones es troben a Alcalá-Meco).

Els magistrats van autoritzar aquest dimarts en una interlocutòria que Forn fos traslladat a Barcelona els dies 14 i 15 per participar en el primer ple de l’Ajuntament, però van subratllar que aniria acompanyat de les mesures que garanteixin la seva seguretat i que la tornada al centre penitenciari d’origen es durà a terme “sense ajornament ni dilació el dia 15”.

El polític té autorització per fer aquest divendres els tràmits administratius al Consistori i, un dia després, assistir al primer ple de la nova corporació.

Publicitat

Segons va informar aquest dimecres la Secretaria de Mesures Penals de la Conselleria de Justícia, el trasllat el realitza la Guàrdia Civil i el centre de destinació establert per la Generalitat serà la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona). La conducció serà especial i directa des de la madrilenya presó de Soto del Real, és a dir, no hi haurà parada a Zuera (Saragossa).

Des dels Serveis Penitenciaris de la Conselleria de Justícia, que té transferides les competències de presons, es va sol·licitar aquest dimecres a la sala que presideix Manuel Marchena que Forn es quedés a Barcelona tenint en compte que ja havia finalitzat el judici al Suprem.

Els magistrats, després de recaptar la informació que el ple de l’Ajuntament de Barcelona comença a les 17 hores d’aquest dissabte, han acceptat que Forn torni finalment aquest diumenge a Soto del Real.

El conjunt dels líders independentistes tenen ara l’opció de tornar a sol·licitar el seu trasllat a presons catalanes, una vegada que aquest dimecres va quedar vist per a sentència el judici celebrat al Tribunal Suprem.

En declaracions a la premsa, el ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, va assegurar que és “probable” que tornin a Catalunya, com ja va passar una vegada que va finalitzar la fase d’instrucció, sempre que els jutges no posin cap impediment.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca