Israel ataca els objectius d’Hamas a Gaza en resposta al llançament d’un projectil des de la Franja

Les IDF han subratllat en un comunicat que "seguiran actuant contra qualsevol intent de danyar els civils israelians"

Les Forces de Defensa d’Israel (IDF) han atacat aquest dijous diversos objectius del Moviment de Resistència Islàmica (Hamas) a la Franja de Gaza, en resposta al llançament d’un projectil des del territori palestí cap a les comunitats frontereres del costat israelià.

Publicitat

Les IDF han informat que “un coet va ser llançat des de Gaza als civils israelians la passada nit”, encara que “no va aconseguir el seu objectiu perquè va ser interceptat pel sistema de defensa Cúpula de Ferro”. “Hem respost atacant una infraestructura subterrània en un complex de Hamas a Gaza”, ha anunciat a Twitter.

L’agència de notícies palestina WAFA ha precisat que els avions militars d’Israel han atacat diverses zones agrícoles del nord i el sud de Gaza i han causat danys materials però no víctimes. Dos míssils han caigut a l’est de Rafah i dos més a l’est de Khan Yunis, al sud, mentre que un altre ha impactat al sud de la Ciutat de Gaza, al nord.

Les IDF han subratllat en un comunicat que “seguiran actuant contra qualsevol intent de danyar els civils israelians”, i han advertit que faran “responsable” Hamas “de tot el que passi fora i dins de la Franja de Gaza”, segons informa ‘The Jerusalem Post’.

Aquest atac és el primer que es produeix des de la signatura d’un acord d’alto el foc entre Israel i Hamas després d’un nou pic de violència al maig que es va saldar amb el llançament de més de 700 projectils que van deixar quatre israelians morts i diversos atacs de represàlia que van posar fi a la vida de 25 palestins.

L’acord d’alto el foc implica a més que Hamas cessi la violència a la frontera, mantingui una zona de seguretat de 300 metres per a les manifestacions que s’han succeït el darrer any i posi fi al llançament de globus i altres objectes incendiats cap a Israel.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes