UNICEF denuncia la mort de 19 nens al Sudan des del cop d’estat militar contra Al-Bashir

"S'ha informat d'escassetat d'aigua, aliments i medicaments a tot el país, la qual cosa posa en risc la salut i el benestar dels nens"

Almenys 19 nens han mort i prop de 50 han resultat ferits des del cop d’estat al Sudan contra Omar al-Bashir el 3 de juny, segons ha denunciat aquest dimarts el Fons de Nacions Unides per a la Infància (UNICEF).

Publicitat

“Estic molt preocupada per l’impacte en els nens i joves de la violència i els disturbis al país, especialment per les informacions que denuncien l’ús de la força desmesurada contra els manifestants pacífics”, ha dit la directora executiva de l’organisme, Henrietta Fore.

“Hem rebut informació que els nens estan sent detinguts, reclutats per unir-se a la lluita, i pateixen abusos sexuals”, ha assenyalat, segons un comunicat publicat per UNICEF.

En el mateix, Fore ha ressaltat que “diverses escoles, hospitals i centres de salut han estat atacats, saquejats i destruïts” i que “els treballadors de salut han estat atacats simplement per fer la seva feina”.

“Molts pares estan massa espantats per deixar que els seus fills surtin de casa, temorosos de la violència, la fustigació i l’anarquia”, ha manifestat.

“S’ha informat d’escassetat d’aigua, aliments i medicaments a tot el país, la qual cosa posa en risc la salut i el benestar dels nens”, ha lamentat, abans d’afegir que “els nens a tot el Sudan pateixen la pitjor part de dècades de conflicte, subdesenvolupament crònic i una governança deficient”.

En aquest sentit, ha recalcat que “la violència actual està empitjorant una situació ja crítica”, abans de destacar que “fins i tot en aquestes agitades circumstàncies, la feina d’UNICEF per als nens al Sudan continua”.

“Estem proporcionant a milions de nens, inclosos aquells que han estat desplaçats o són refugiats, vacunes, aigua potable, tractament per a la desnutrició aguda greu i suport psicosocial”, ha dit Fore, que ha ressaltat que “la violència ha de parar”.

Per això, ha demanat a totes les parts que protegeixin els nens i ha recordat que qualsevol atac a nens, escoles o hospitals és una greu violació dels drets dels nens”.

Finalment, Fore ha demanat que es permeti a les organitzacions humanitàries atendre les persones que necessiten suport” i ha fet una crida a un diàleg pacífic per posar fi a la crisi política al Sudan.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes