Forn serà traslladat a Catalunya per assistir en el ple barceloní

El canvi de custòdia entre els Mossos i la Guàrdia Civil es produirà a Brians 2

L’exconseller d’Interior i regidor electe de Barcelona per JxCat, Quim Forn, serà traslladat aquest dijous a Catalunya en una conducció “especial i directa” des de la presó madrilenya de Soto del Real per fer els tràmits del seu nou càrrec i assistir aquest dissabte en el ple de constitució de l’Ajuntament de Barcelona.

Segons ha informat aquest dimecres la Secretaria de Mesures Penals de la Conselleria de Justícia, el trasllat el gestionarà la Guàrdia Civil i el centre de destinació que ha establert la Generalitat serà la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona).

El trasllat a Brians 2 tindrà lloc aquest dijous, tot i que encara no ha transcendit l’hora, i aquest divendres l’Àrea Penitenciària dels Mossos d’Esquadra conduirà l’edil fins a l’Ajuntament de Barcelona perquè registri els documents per poder formalitzar la declaració de béns i activitats.

Aquest dissabte, l’Àrea Penitenciària de la policia catalana traslladarà Forn fins a l’Ajuntament per participar en el ple de constitució, que començarà a les 17 hores.

El Tribunal Suprem serà qui estableixi, en funció de l’hora de finalització del ple, si la tornada a Soto del Real s’efectua el mateix dissabte, diumenge o dilluns.

El canvi de custòdia entre els Mossos i la Guàrdia Civil es produirà a Brians 2, com a centre de trànsit entre els Serveis Penitenciaris de la Generalitat i Institucions Penitenciàries, del Ministeri de l’Interior.

El tribunal que jutja el procés sobiranista ha autoritzat la sortida de Forn de la presó els propers dies 14 i 15 de juny per assistir a la constitució de l’Ajuntament de Barcelona i prendre així possessió del seu càrrec de regidor.

D’acord amb el que ha comunicat la Fiscalia, els magistrats assenyalen que la sortida de Forn de la presó haurà d’anar acompanyada “de les mesures que garanteixin la seva seguretat i retorn al centre penitenciari d’origen, sense ajornament ni dilació, el dia 15”.

En la interlocutòria, feta pública aquest dimarts, el tribunal estableix que l’autorització “se circumscriu, de manera exclusiva, a la presentació dels documents davant el registre de la corporació i a l’assistència a l’acte de constitució de la corporació” i no legitima la presència del senyor Forn a qualsevol altre fòrum ni institució, pública o privada, diferent de la corporació municipal.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

“Queden 15 dies per posar data” a la taula de diàleg

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha avisat aquest dilluns al Govern central que "queden 15 dies per posar data" a la reactivació de la...

El PDeCAT posposa el Consell Nacional fins que Puigdemont concreti el seu projecte

El PDeCAT celebrarà finalment el Consell Nacional el dijous 30 de juliol, cinc dies després de l'assemblea constituent del nou partit de l'expresident de...

Ábalos descarta “anticipar” la declaració d’un altre estat d’alarma

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha assegurat aquest dilluns que el Govern central no es quedarà al "marge...

Espanya, entre els estat de la UE amb una pitjor percepció d’independència judicial

Espanya continua sent dels estats de la Unió Europea amb una pitjor percepció d’independència judicial, malgrat una modesta millora en els últims anys, segons...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca