Els Sindicats del Cos de Policia de les Balears volen denunciar amb una querella criminal al Govern Balear

La causa és un còmic per adults sobre els Fets d'Octubre

Publicitat

Aquest dimecres al matí s’han conegut uns fets absurds. Els Sindicats del Cos de Policia de les Balears volen denunciar amb una querella criminal al Govern Balear per un còmic de Toni Galmés on es critica lleugerament al cos. La historieta gràfica en qüestió “On és l’Estel·la?“, narra els fets d’octubre a través del testimoni d’una simpatitzant republicana, amb bromes i sàtires a tots els protagonistes dels esdeveniments. Segons declaracions del cos balear al rotatiu ‘Ultima Hora’, estarien greument ofesos per una vinyeta on un policia desallotja una manifestant amb una actitud que ratlla l’abús sexual, a més de creure que el còmic “menteix, és injuriós i incita a l’odi contra la policia“.

La vinyeta criticada pel cos de policia

El còmic ha estat subvencionat pel Govern Balear, motiu pel qual el cos de policia s’hi vol querellar criminalment. L’absurd de la situació és que els policies acusen el govern de fer propaganda en un còmic per infants: “Es intolerable que existan publicaciones infantiles en las Islas donde se instigue a los niños contra los agentes de la autoridad” o “con dinero de las instituciones públicas es intolerable que se sufrague una publicación que incita al odio y a la confrontación de las personas. Son niños” afirmen els policies. Unes acusacions absurdes si es té en compte que a la portada hi ha un símbol de +18 anys.

De la mateixa manera que és una publicació satírica, com resa la sinopsi: “El procés català va avançar durant anys marcat per un factor que el diferenciava d’altres moviments populars i explicava força coses de la cultura catalana: el sentit de l’humor. “Entre el 2017 i el 2018 han estat encausats (a més de polítics) humoristes, pallassos, revistes satíriques, músics i tuitaires, i les ganes de fer broma (també les de riure’ns de nosaltres mateixos) s’han anat diluint o amargant. Però ja n’hi ha prou: la sàtira és un bé comú i cal fugir de l’eixutesa com qui fuig de la fam”.

L’editorial Comanegra, ha distribuït una nota de premsa on fa front a les absurdes acusacions del cos, fetes el dia que s’acaba el judici als presos de l’1-O. Com explica l’editorial: “El llibre fa paròdies de tota mena de personatges, no només de les forces de l’ordre com són policies nacionals, guàrdies civils, mossos d’esquadra, bombers… Convidem a tothom a llegir-lo amb el sentit de l’humor que el llibre clarament proposa, per a un públic adult i democràticament madur. En vistes de tots els arguments donats, no hauria d’estar mai admesa una querella en el sentit que ells diuen”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca