Assumptes Interns: les claus d’un dels grans triomfs d’À Punt

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Moltes han sigut les errades, i molts altres els encerts de la nova radiotelevisió pública valenciana. Una de les principals mancances, la falta d’atreviment per innovar nous formats. A hores d’ara, podem fer nostra aquella frase popular que resa que qui no arrisca no guanya. I, per a mostra un botó. Deia Charles Chaplin que la màgia del cinema era crear productes nous i transversals, que no requerien (front la cultura elitista i refinada) d’uns coneixements previs per ser entesos i transmetre un missatge. I eixa va ser la màgia del cinema i, després, de la televisió.

Un dels nous productes audiovisuals d’À Punt que s’ha convertit en un dels seus emblemes ha sigut Assumptes Interns. El programa, presentat pel còmic Pere Aznar, combina sàtira, informació, entrevistes, vídeos i gags, que han aconseguit consolidar-lo a l’audiència valenciana. I bona part de les claus les té (i deixant al marge el debat sobre les productores valencianes) la productora d’Andreu Buenafuente El Terrat, que ha aconseguit crear alguns dels productes audiovisuals més potents que es coneixen: La Resistencia amb David Broncano, Late Motiv amb el propi Buenafuente, Preguntes Freqüents a TV3, Loco Mundo o Nadie Sabe Nada a la SER.

Les claus de l’aposta d’El Terrat tenen algunes qüestions en comú: irreverència per bandera, molta proximitat, presentadors atrevits i moltes ganes de menjar-se el món o trencar amb allò establert. Per a mostra el polifacètic David Broncano, que ha trencat les banderes audiovisuals de la ràdio, el teatre i YouTube. Si À Punt va començar amb tanta timidesa que moltes valencianes pareixen no haver-se’n adonat que “Canal 9 ha tornat”, sols la irreverència de nous rostres i noves cares com les de “Las Trinis” o la del propi Pere Aznar fan prendre consciència de la importància que té l’ens públic audiovisual valencià.

L’especial un any À Punt, que va combregar els principals rostres de la televisió i la ràdio (eixa gran oblidada) d’À Punt és una mostra molt clara del poder que té el programa de la productora d’Andreu Buenafuente al mitjà públic valencià. Units van cantar, celebrar, xarrar i repassar alguns dels moments més rellevants del primer any de les emissions de la cadena valenciana. Front els qui continuaven apostant pels formats i els rostres del passat (que, simbòlicament i qualitativa, tenen una importància significativa), el cas d’Assumptes Interns és una bona mostra del camí que ha de seguir “la valenciana” per arribar a joves, adults i grans i (re)conquerir els cors del poble valencià.

- Publicitat -

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca