La hiperconnectivitat i els nous lideratges centren el primer debat de Cruïlla Talks

David Trueba, Gemma Nierga, Patricia Plaja, Bernat Dedéu, Oscar Pierre i Suu, protagonistes de la sessió inaugural

Publicitat

El debat ‘Hipervinculats’, amb David Trueba, Gemma Nierga, Patricia Plaja, Bernat Dedéu, Oscar Pierre i Suu, ha donat el tret de sortida a Cruïlla Talks, el programa de debats i ponències lligat al Festival Cruïlla. Els sis convidats, de diferents generacions i procedències, han debatut sobre nous lideratges a través de les xarxes, les oportunitats i riscos de la hiperconnectivitat actual i de reptes globals com l’ecologisme, la ultradreta o el feminisme. Ho han fet moderats per la periodista Agnès Marquès, la comissària dels Cruïlla Talks, en una sessió que ha tingut lloc al teatre Villarroel i que ha estat enregistrada pel realitzador Manuel Huerga amb Mediapro per emetre’s properament a TV3.

El debat inaugural de ‘Cruïlla Talks’ s’ha plantejat com una reflexió al voltant de com les noves tecnologies i les xarxes socials ens han canviat la vida, des de l’impacte personal més directe fins a l’impacte global. Les xarxes compacten i globalitzen causes que abans eren locals, i al mateix temps són terreny abonat per a la manipulació, la crítica destructiva i la mentida, ha contrastat Agnès Marquès per iniciar el debat.

El debat ‘Hipervingulats’ és tot just el primer d’una sèrie d’actes programats al cicle ‘Cruïlla Talks’, que el Festival Cruïlla inaugura enguany coincidint amb el seu desè aniversari. La iniciativa combina formats com el d’avui amb entrevistes a personalitats d’arreu del món i altres formats que reflexionen sobre temes d’actualitat amb sentit crític.

És la manera que proposa el certamen per desbordar la mateixa noció de festival musical i completar l’oferta de concerts fora del recinte amb una activitat que, això sí, connecta amb “allò que preocupa i interessa” el seu públic.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes