Centenars de milers de persones protesten a Hong Kong contra la llei d’extradició

Els manifestants auguren que la norma suposarà el trasllat de dissidents polítics i temen per la independència judicial

Publicitat

Centenars de milers de persones han omplert els carrers de Hong Kong aquest cap de setmana per protestar en contra de la llei d’extradició que ha començat a debatre el Parlament local. L’organització de la manifestació, que ha durat set hores, ha estimat que ha comptat amb 1.030.000 assistents, mentre que la policia ha precisat que s’han arribat a concentrar 240.000 persones, segons recullen mitjans internacionals. El projecte de llei d’extradició permetria entregar al sistema judicial xinès fugitius que havien trobat refugi en l’illa de Hong Kong. En aquest sentit, els manifestants temen que la norma suposi el trasllat de dissidents polítics i sostenen que la independència judicial està en risc.

Alguns dels ciutadans que han participat en la manifestació portaven paraigües grocs, símbol de les protestes prodemocràtiques que van paralitzar la ciutat durant 79 dies l’any 2014.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca