Rufián titlla d'”antinatural” un govern de Colau amb Valls

El diputat al Congrés creu que repetir les eleccions espanyoles "seria donar una nova oportunitat al feixisme"

El diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián ha titllat d'”antinatural” que l’alcaldessa en funcions de Barcelona i líder de BComú, Ada Colau, pugui revalidar el càrrec amb els vots de regidors de Barcelona pel Canvi-Cs, la plataforma municipal de l’ex-primer ministre francès Manuel Valls. En una entrevista de RNE, Rufián ha apel·lat al passat d’activista de Colau i ha qüestionat que “accepti els vots d’un tipus que va desnonar 10.000 persones al seu país”, en referència a les deportacions d’immigrants que va efectuar el govern francès quan Valls era ministre d’Interior. Sobre els pactes per formar govern a Espanya, ha rebutjat repetir els comicis perquè “seria donar una nova oportunitat al feixisme”.

Publicitat

Ha recordat que ERC i Ernest Maragall van ser la primera força a les eleccions a Barcelona i ha lamentat que “sembla que Ada Colau hagi guanyat” i que els republicans vulguin “usurpar el seu tron de ferro”. “La normalitat seria configurar un govern d’esquerres que sumi 20 regidors i la resta és antinatura”, ha dit Rufián, que ha apostat per un executiu que sumi ERC i BComú.

Rufián ha demanat al president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que recuperi el diàleg amb la Generalitat i ha considerat un bon punt de partida “molt positiu” el document que va firmar amb el president de la Generalitat, Quim Torra, a Pedralbes: “Reconeixia de manera inequívoca que hi havia un conflicte polític i que s’havia de retornar a la política”. El diputat català ha reivindicat els espais de diàleg i ha demanat que s’hi sumin “totes les sensibilitats polítiques”, també Cs i PP. A l’hora de pactar la investidura del proper president espanyol, ha subratllat que “ERC ha guanyat de forma inequívoca les eleccions” i que, per tant, el PSOE ha de negociar-hi. “Ho estem demanant des de fa mesos”, ha reblat.

Sobre la possibilitat que s’acabin convocant nous comicis si no s’aconsegueixen els vots per investir un president espanyol –com va passar entre 2015 i 2016–, Rufián ha advertit que una repetició electoral podria beneficiar l’extrema dreta. “Cap demòcrata vol que el feixisme tingui oportunitats de guanyar”, ha dit. No obstant això, ha avisat Sánchez que ERC no li donarà “cap xec en blanc”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes