Notre Dame celebrarà aquest cap de setmana la seva primera missa després de l’incendi

"La primera missa a Notre Dame se celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 de juny"

Publicitat

La catedral de Notre Dame celebrarà aquest cap de setmana la seva primera missa després del devastador incendi del passat 15 d’abril, segons han informat aquest dilluns les autoritats religioses i civils.

L’alcalde del Quart Districte de París, Ariel Weil, ha anunciat en declaracions a BFMTV que, “si els resultats de les anàlisis són satisfactoris, després de la descontaminació en curs”, Notre Dame reobrirà aquest cap de setmana.

“La primera missa a Notre Dame se celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 de juny”, ha dit, per la seva banda, la Diòcesi de París al seu compte oficial de Twitter.

Les autoritats eclesiàstiques han subratllat que correspon a les seves homòlogues civils decidir quin dia podria oficiar-se l’eucaristia.

Publicitat

L’incendi es va produir el passat 15 d’abril per causes que encara s’estan investigant. Les flames van acabar amb la teulada del segle XII i l’agulla del segle XIX. No obstant això, l’edifici va aconseguir mantenir-se en peus amb les seves valuoses vidrieres.

El president francès, Emmanuel Macron, ha llançat un concurs internacional per a la reconstrucció de Notre Dame. Empreses franceses i de tot el món han donat quantioses sumes de diners per finançar les obres.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca