Puigdemont exigeix que s’aparti els membres de la JEC que el van vetar de les llistes dels tràmits per ser eurodiputat

El líder de JxCat argumenta que la seva decisió esmenada pels tribunals els "inhabilita" per pronunciar-se sobre "qualsevol controvèrsia" en el procediment

Publicitat

L’expresident Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín han demanat a la Junta Electoral Central que aparti dels tràmits per assumir l’acta d’eurodiputats els membres d’aquest òrgan que van vetar la seva inclusió a les llistes electorals de les eleccions europees, una decisió esmenada per un tribunal del contenciós-administratiu. En un escrit presentat pel seu advocat Gonzalo Boye, els dos membres de JxCat que van guanyar els comicis europeus a Catalunya argumenten que aquell veto els “inhabilita” per pronunciar-se sobre “qualsevol controvèrsia de fons” en el procediment per ser proclamats eurodiputats. Tots dos al·leguen que el fet d’haver presentat anteriorment una querella per prevaricació contra aquests membres de la JEC fa que la seva imparcialitat sigui “objectivament i subjectivament impossible”.

Així, Puigdemont i Comín reclamen a la JEC que fins a 7 vocals –María del Pilar Teso Gamella, Lourdes López Nieto, Luis Fernando de Castro Fernández, Francisco Javier de Mendoza Fernández, Antonio Jesús Fonseca-Herrero Raimundo, Andrés Betancor Rodríguez i Carlos Vidal Prado- no puguin participar en “l’escrutini, la proclamació d’electes, l’extensió de les actes, l’expedició de credencials i el jurament o promesa d’acatament de la constitució” dels eurodiputats electes el 26-M.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca