Maragall titlla d'”artifici retòric” el tripartit que planteja Colau

No renuncia a un pacte amb Colau però creu que els comuns estan "demanant el suport del PSC i Valls"

Publicitat

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha instat la líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, a reprendre les converses per impulsar un acord a l’Ajuntament de Barcelona entre les dues formacions. En roda de premsa a la seu d’ERC després d’haver-se reunit aquest divendres amb Colau, Maragall ha tancat la porta al tripartit d’esquerres que reclama Colau en considerar que és un “artifici retòric” i ha reclamat a l’alcaldessa en funcions que deixi d'”enganyar a la ciutadania” amb aquesta proposta. Amb tot, Maragall ha emplaçat Colau a aclarir si acceptarà els vots del Barcelona pel Canvi-Cs i del PSC per ser escollida alcaldessa i ha constatat que si es presenta a la investidura és que demana el vot a aquestes formacions.

Maragall qualifica el tripartit d’esquerres que proposen els comuns com a “artifici retòric” perquè “no és possible” a la “Barcelona d’avui” i és la manera que utilitza Barcelona en Comú per “sostenir la candidatura de Colau com alcaldessa de Barcelona”.

De fet, ha dit que el tripartit és una “cortina de fum” per treballar per tenir els vots del PSC i Cs i s’ha preguntat com seria el mandat de Colau amb aquestes condicions. “La pregunta és si accepta el xec en blanc i la independència d’un acord amb socialistes i Manuel Valls i a reproduir això durant 4 anys o bé si estan oberts a acceptar i volen entrar en aquest diàleg amb ERC, amb la força guanyadora, amb la força que tindrà l’alcaldia de Barcelona si aquesta jugada no li surt bé”, ha qüestionat.

El republicà els ha demanat que decideixin entre “negociar” o “competir” i els ha convidat a mantenir una proposta de govern compartit. “Volem reprendre les converses però amb transparència”, ha reclamat.

Publicitat

Maragall ha apostat per parlar d’habitatge, energia, aigua, turisme, economia, desigualtats, drets i llibertats, referèndum i “presos polítics”. “Parlem de tot el que no podrà parlar amb els altres companys de viatge”, ha concretat.

Ha explicat que presentarà candidatura per ser investit alcalde el proper 15 de juny i s’ha mostrat confiat que si Colau no té prou suport per ser escollida, sigui ell designat alcalde en segona ronda per ser la llista més votada el 26-M.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes