El ‘Diccionario del franquismo’ de Vázquez Montalbán torna a les llibreries amb les il·lustracions de Miguel Brieva

L'editorial Anagrama i l'Ajuntament de Barcelona han reeditat el llibre, escrit l'any 1977

L’editorial Anagrama i l’Ajuntament de Barcelona han reeditat el ‘Diccionario del franquismo’, de Manuel Vázquez Montalbán, amb il·lustracions de Miguel Brieva i el pròleg de Josep Ramoneda. Vázquez Montalbán va escriure el diccionari l’any 1977, en el qual tractava el franquisme “com a realitat històrica, política, social i estètica”. Ramoneda escriu al pròleg que amb el seu diccionari l’autor “desmenteix qualsevol melancolia. Contra Franco no vivíem millor. El llenguatge del règim és un testimoni de la seva indigència cultural, la seva mentalitat totalitària i la seva asfixiant tutela sobre la societat”. Està previst que durant el mes d’octubre, els Centres Cívics i Biblioteques de Barcelona organitzaran un cicle d’activitats sobre el ‘Diccionario del franquismo’.

Publicitat

El repàs de Vázquez Montalbán presenta l’ideari del Movimiento i les personalitats més destacades de règim, així com referències al Valle de los Caídos, a la Falange o a l’Opus Dei.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes