Més de 300 professionals participen al primer Fòrum dels Museus de Catalunya

Aconseguir equipaments més socials per captar el públic que no s'hi sent atret, un dels principals reptes del sector

Publicitat

Més de 300 professionals han pres part aquest dimecres del primer Fòrum dels Museus de Catalunya, que ha inaugurat la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i que té l’objectiu de convertir-se en espai de trobada i debat de la comunitat museística catalana. La jornada s’ha celebrat al Museu del Disseny de Barcelona. Vilallonga ha destacat que els Museus “no són, ni han de ser, una intervenció dermoestètica” per a la societat, sinó que la valoració del patrimoni ha de ser “la conseqüència de la valoració de les persones”. En aquest sentit, un dels reptes del sector és aconseguir que els museus siguin més socials, per captar el públic que no s’hi sent atret. Digitalització, formació i treball en xarxa són altres dels reptes que s’han posat sobre la taula.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes