Jordi Ferreiro “perfora” l’arxiu del MNAC per celebrar els 40 anys de la tasca educativa del museu

L'artista s'endinsa en documents pendents de classificar que daten de l'any 1945 fins al 2000 en el projecte 'Pneumotòrax'

Publicitat

L’artista i educador barceloní Jordi Ferreiro s’ha submergit en l’arxiu-pulmó del Museu d’Art Nacional de Catalunya (MNAC) per treure a la llum projectes, materials i vivències de la història del museu en relació amb la seva funció educativa. ‘Pneumotòrax’ és el resultat de més d’un any de recerca entre les caixes del “pulmó” del museu, és a dir on es troben els materials pendents de classificar. “Hem fet una perforació de l’arxiu-pulmó per produir una fuga d’aquests materials i posar-los a l’abast de la ciutadania”, ha explicat Ferreiro a l’ACN aquest dijous. Fins el 24 de novembre s’exposaran materials que daten des del 1945 fins l’any 2000 en una vitrina a l’espai Educart i a altres localitzacions del museu, per donar a conèixer la seva tasca educativa quan es compleixen 40 anys del seu inici.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca