Europa i els EUA commemoren el 75è aniversari del desembarcament de Normandia

May, Macron o Trump homenatgen els soldats que van participar en una operació que va canviar el destí d'Europa

Els Estats Units, França i el Regne Unit commemoren aquest dijous el 75è aniversari del desembarcament de Normandia, que va marcar el destí d’Europa i va permetre als aliats acabar guanyant la guerra contra l’Alemanya nazi.

Publicitat

El president francès, Emmanuel Macron, i la primera ministra britànica, Theresa May, han homenatjat aquest matí els soldats que van participar en l’operació, i també han saludat els veterans que segueixen vius. “Si hi ha un dia que es pot dir que va determinar el futur de generacions futures a França, al Regne Unit i a Europa i al món, aquest dia va ser el 6 de juny del 1944”, ha dit May. Macron ha recordat els “homes joves, molts dels quals no havien trepitjat mai França, que van arribar-hi a l’alba sota foc alemany, arriscant la seva vida i lluitant per arribar a la platja, plena d’obstacles i mines”.

El president nord-americà, Donald Trump, que és a Europa de viatge oficial, també participa en els actes d’homenatge, visitant el cementiri americà d’Omaha Beach.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca