Trump diu que el futur acord comercial entre els EUA i el Regne Unit té un “potencial enorme”

El president nord-americà es mostra convençut que hi haurà Brexit i elogia la tasca de May

El president dels Estats Units, Donald Trump, i la primera ministra britànica, Theresa May, han reivindicat aquest dimarts “l’aliança” entre els EUA i el Regne Unit. Durant una roda de premsa conjunta després de reunir-se al 10 de Downing Street, Trump ha assegurat que l’aliança és “la més gran que el món ha vist mai” i ha promès que el futur acord comercial entre els dos països té “un potencial enorme”. “Mentre el Regne Unit es prepara per marxar de la UE, els EUA estan compromesos a un acord fenomenal, amb un potencial enorme, 2 o 3 vegades més que el que estem fent ara”, ha assegurat el nord-americà, que ha afegit que garantirà que les dues potències siguin sempre “sobiranes” i “lliures”.
Per altra banda, Trump ha reafirmat el que ja va apuntar el seu ambaixador al Regne Unit i davant les preguntes dels periodistes no ha descartat que el Sistema Nacional de Salut britànic (l’NHS) formi part de l’acord comercial.”Tindrem un bon acord comercial, molt complet, i en un acord així tot està sobre la taula, l’NHS o qualsevol altra cosa”, ha admès.

Brexit

Publicitat

El líder dels EUA també s’ha mostrat convençut que el Regne Unit acabarà abandonant la UE. “El Brexit hauria de passar, (el Regne Unit) vol la seva identitat, gestionar els seus afers, crec que passarà i que May l’ha deixat en un bon punt, ha fet molt bona feina”, ha assenyalat elogiant la líder tory en la seva última setmana en el càrrec.

“Tens molt de mèrit”, ha arribat a dir a la primera ministra, tot i haver criticat en diverses ocasions l’Acord de Retirada que May va segellar amb la UE.

Per la seva banda, May ha destacat també l’aliança i la relació amb els EUA però ha apuntat que segueix defensant que un Brexit ordenat és “en el millor interès” dels britànics.

Sobre els possibles successors de la líder tory al capdavant del Partit Conservador, Trump s’ha limitat a dir que “coneix” Boris Johnson i Jeremy Hunt i els ha avalat. “No conec a Michael Goove”, ha dit.

Trump carrega contra Corbyn

Preguntat per les crítiques de Jeremy Corbyn contra la seva política instants abans de la compareixença, Trump ha revelat que el líder laborista va proposar-li una trobada però que ell va rebutjar-la. “No el conec, no hi he parlat mai, per tant vaig decidir no reunir-m’hi, crec que és una força negativa”, ha apuntat.

Protestes per la visita al Regne Unit

Per altra banda, el líder nord-americà ha negat que hi hagués grans protestes organitzades contra la seva presència al Regne Unit. “M’he preguntat: on són les protestes? Només he vist un grup molt petit de gent”, ha argumentat, titllant de “notícies falses” que hi hagués grans manifestacions.

Per contra, ha destacat, sí que ha vist “molt d’amor” i “banderes americanes” entre grups que l’han rebut amb suport al seu pas pel país.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca