Pisarello avisa als poders fàctics que “no tindran un govern antiindependentista” a Barcelona

El membre dels comuns veu "realista" un acord a tres amb ERC i PSC i crida a "acabar amb els vetos"

El primer secretari de la Mesa del Congrés i ex-primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, avisa als “poders fàctics” que si volen que a Barcelona hi hagi un govern antiindependentista amb Ada Colau, no el tindran”. En una entrevista a Ser Catalunya, Pisarello ha defensat que els comuns no renunciaran al seu projecte pel que fa a la doble agenda: justícia social i posició de diàleg envers Catalunya. Pisarello veu “realista” un acord amb ERC i PSC i recorda que “hi ha moltes coses que semblaven impossibles en un context i que després han esdevingut possibles”. En aquest context, ha assegurat que tenen l’obligació de no renunciar a aquest acord a tres, no tirar la tovallola i superar la situació de “vetos mutus”.

Publicitat

Pisarello ha defensa que es donen les condicions perquè a Barcelona hi hagi un govern de majoria d’esquerres i que acabi amb la situació de bloqueig amb el conflicte a Catalunya. I, de fet, situa Barcelona com a “laboratori” per resoldre els “dos grans temes de país”: afrontar la crisi social i trobar una sortida dialogada al conflicte polític.

“Si podem avançar cap a un escenari en què s’acabin els blocs confrontats i avançar amb una agenda progressista, ens hem de deixar la pell perquè sigui possible fins a l’últim moment”, ha defensat per després assenyalar que en altres ciutats de Catalunya és possible un acord entre comuns, ERC i el PSC.

Pisarello ha definit l’acord a tres com a “realista” i ha afegit que la seva obligació és no llançar la tovallola davant la primera dificultat perquè, segons ha dit, “la gent no ho entendria”.

També ha llançat un missatge als “poders fàctics”, que aposten per la continuïtat de Colau com a alcaldessa amb els vots de PSC i de l’ex primer ministre francès Manuel Valls per evitar que hi hagi un alcalde independentista, en referència al cap de llista d’ERC, Ernest Maragall.

“Si els poders fàctics volen que a Barcelona hi hagi un govern antiindepependentista, no el tindran. No renunciarem al projecte de transformació social ni a la voluntat d’acabar amb la perspectiva judicialitzadora amb Catalunya”, ha avisat.

Informe dels lletrats del Congrés “incongruent”

Pisarello, com a membre de la Mesa del Congrés, també s’ha referit a l’informe dels lletrats de la cambra baixa, que conclou que la suspensió dels diputats presos no ha d’alterar la majoria absoluta de 176 diputats. El primer secretari de la Mesa veu aquest segon informe “incongruent” amb el primer, que apostava per suspendre els diputats en presó preventiva. “Si no pot alterar majories tampoc podria deixar sense cap tipus de prerrogativa uns diputats que no han estat condemnats i s’hauria de respectar la presumpció d’innocència”, ha defensat.

També s’ha mostrat molt crític amb la decisió “precipitada” de la Mesa de suspendre’ls i ha considerat que es va prendre abans de les eleccions del 26-M per “oportunisme polític i càlcul electoral”. Segons el secretari primer de la Mesa, la decisió l’havia de prendre un jutge i en cas que ho hagués de fer el Congrés s’havia de sotmetre a la votació del ple. De totes maneres, Pisarello ha considerat que la “part bona” de l’informe és que sigui partidari de no alterar majories.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC avisa JxCat que no explicarà “sopars de duro”

La número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 14-F, Laura Vilagrà, ha reclamat aquest dimarts a JxCat una campanya electoral amb "joc...

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca