El Govern aprova un pla de xoc pel Brexit que estudiarà “el reposicionament de Catalunya” a la UE

L'estratègia també preveu defensar els drets dels catalans al Regne Unit i atreure empreses britàniques després de la seva sortida

Publicitat

El Govern ha aprovat aquesta setmana un pla de xoc per fer front a la possible sortida del Regne Unit de la Unió Europea. L’estratègia per frenar l’impacte del Brexit té entre els seus objectius estudiar “el reposicionament de Catalunya” al bloc europeu després de la sortida dels britànics. A més, també pretén “minimitzar els efectes” potencials per als sectors més afectats com els ciutadans o les relacions comercials i econòmiques amb el RU. El pla contempla la creació de quatre grups d’acció centrats en “reposicionar” Catalunya a la Unió Europea i actuar en “àmbits d’interès especial a Catalunya” arran del Brexit.

Així, tres dels quatre es dedicaran a “atraure empreses” britàniques, mantenir els programes d’intercanvi d’estudiants i la col·laboració acadèmica i d’investigació i defensar els drets dels catalans al Regne Unit en aspectes com la salut, el mercat laboral o les prestacions socials.

Un total de 19.296 catalans viuen al Regne Unit, mentre que una xifra similar de britànics resideix a Catalunya, segons dades d’Idescat,

Un últim grup estarà destinat a analitzar com afectarà el Brexit als equilibris interns de la UE i com es “ressituarà” Catalunya després d’aquest canvi.

Publicitat

Aquests grups d’acció estan integrats pels departaments afectats, la Delegació del Govern al Regne Unit, la Delegació del Govern davant la Unió Europea i la Direcció General d’Afers Europeus i Mediterranis.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca