La justícia sueca rebutja presentar una ordre de detenció ‘in absentia’ contra Assange per l’acusació de violació

La fiscalia demanarà una Ordre Europea d'Investigació per interrogar primer el fundador de Wikileaks

Publicitat

La justícia sueca ha rebutjat la petició de la fiscalia per emetre una ordre de detenció ‘in absentia’ contra el fundador de Wikileaks Julian Assange per les acusacions de violació del 2010. Després de reobrir el cas poc després que Assange fos expulsat de l’ambaixada equatoriana a Londres, la fiscalia sueca volia utilitzar aquest procediment per emetre una euroodre contra Assange. Davant la negativa del tribunal, el ministeri públic demanarà una Ordre Europea d’Investigació per interrogar-lo primer. Per tant, Suècia encara no pot exigir-ne l’extradició al Regne Unit, on l’activista compleix una pena de presó d’un any per haver trencat les condicions de la fiança, després d’haver estat set anys refugiat a l’ambaixada de l’Equador.

Els EUA també reclamen la seva extradició per càrrecs de “conspiració” i per presumptament difondre de manera il·legal fonts classificades.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca