La Generalitat considera que hi ha una “operació d’Estat” per evitar un alcalde independentista a Barcelona

"Davant d'això, resposta de país. Alcaldes independentistes i governs independentistes"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que existeix una “operació d’Estat” per evitar que Barcelona tingui un alcalde independentista, i ha defensat que la ciutat pot tenir un alcalde partidari de la independència després dels resultats que van projectar les urnes.

Publicitat

Ho ha dit en una roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, convocada per fer balanç del primer any de mandat del seu Govern, que es va constituir el 2 de juny del 2018 quan van prendre possessió els nous consellers i va quedar aixecada l’aplicació del 155.

Amb aquesta operació d’Estat que critica, Torra es refereix als oferiments que ha rebut l’actual alcaldessa, Ada Colau, per acceptar els vots del PSC i la llista de Manuel Valls per frenar el pas a l’Alcaldia al guanyador dels comicis locals, Ernest Maragall.

Torra ha reclamat a les forces independentistes que, davant d’aquests moviments, treballin per fer tants governs municipals partidaris de la independència com sigui possible: “Davant d’això, resposta de país. Alcaldes independentistes i governs independentistes”.

Sobre que ERC hagi ofert a BComú un govern que inclogui només aquests dos partits descartant JxCat, ha insistit en la necessitat que hi hagi governs municipals independentistes i que això val per a tots els partits: “Val per a la meva coalició, JxCat, per a ERC i per a la CUP. No puc veure-ho de cap altra manera”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca