La Generalitat considera que hi ha una “operació d’Estat” per evitar un alcalde independentista a Barcelona

"Davant d'això, resposta de país. Alcaldes independentistes i governs independentistes"

Publicitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que existeix una “operació d’Estat” per evitar que Barcelona tingui un alcalde independentista, i ha defensat que la ciutat pot tenir un alcalde partidari de la independència després dels resultats que van projectar les urnes.

Ho ha dit en una roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, convocada per fer balanç del primer any de mandat del seu Govern, que es va constituir el 2 de juny del 2018 quan van prendre possessió els nous consellers i va quedar aixecada l’aplicació del 155.

Amb aquesta operació d’Estat que critica, Torra es refereix als oferiments que ha rebut l’actual alcaldessa, Ada Colau, per acceptar els vots del PSC i la llista de Manuel Valls per frenar el pas a l’Alcaldia al guanyador dels comicis locals, Ernest Maragall.

Torra ha reclamat a les forces independentistes que, davant d’aquests moviments, treballin per fer tants governs municipals partidaris de la independència com sigui possible: “Davant d’això, resposta de país. Alcaldes independentistes i governs independentistes”.

Publicitat

Sobre que ERC hagi ofert a BComú un govern que inclogui només aquests dos partits descartant JxCat, ha insistit en la necessitat que hi hagi governs municipals independentistes i que això val per a tots els partits: “Val per a la meva coalició, JxCat, per a ERC i per a la CUP. No puc veure-ho de cap altra manera”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes