La fiscalia retreu als acusats haver “incitat” la ciutadania i “fer crides” a enfrontar-se a la policia espanyola l’1-O

El ministeri públic remarca que Trapero va advertir que podia produir-se un "resultat fatal" si es mantenia la votació

Publicitat

La fiscalia ha retret als acusats per rebel·lió haver “exaltat i incitat” la ciutadania a anar els col·legis l’1-O per “enfrontar-se a les forces i cossos de seguretat de l’Estat”. Segons sosté el fiscal Jaime Moreno en la fase de l’informe final, això suposa un “element més” per sostenir la rebel·lió. Això se suma, segons la tesi del ministeri públic, al fet que mantinguessin la convocatòria del referèndum tot i les advertències del major Josep Lluís Trapero i diversos comissaris del cos. Segons Moreno, els acusats eren “conscients” que hi hauria incidents violents l’1-O si es mantenia la votació i, tot i això, no van desconvocarà el referèndum. A més, creu que l’advertència de Trapero era perquè preveia que es produís “un resultat fatal, que al final afortunadament no es va produir”. Per tant, considera que els acusats per rebel·lió van fer crides a “enfrontar-se” a la policia. I aquest element és el que fa que sí acusin per rebel·lió nou dels processats però no Santi Vila, Carles Mundó i Meritxell Borràs.

Per mantenir la seva afirmació sobre les “crides”, Jaime Moreno ha llegit declaracions en mitjans de comunicació i també diversos tuits que van publicar els acusats.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca