JxCat, ERC, comuns i CUP exigeixen a Tajani que vetlli perquè Puigdemont, Comín i Junqueras siguin eurodiputats

76 diputats del Parlament alerten que barrar-los el pas és una "perillosa violació dels seus drets polítics i dels drets dels seus votants"

Publicitat

Els diputats de JxCat, ERC, comuns i la CUP del Parlament signen una carta dirigida al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i als vicepresidents de l’eurocambra per exigir-los que vetllin pels drets polítics de Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras i sigui “respectada” la seva condició d’eurodiputats. La missiva està signada pels 76 diputats que sumen els quatre grups parlamentaris, tenint en compte que no la firmen ni Puigdemont ni Comín, que són diputats de la cambra catalana. Els diputats denuncien una “clara obstrucció a la normalitat electoral i als principis democràtics” i alerten que barrar-los el pas és una “perillosa violació del seus drets polítics i dels drets dels seus votants”.

En la carta, els sotasignants lamenten que “de forma completament arbitrària i inexplicable” no es deixés entrar al Parlament Europeu a Puigdemont i Comín i que s’hagin anul·lat les acreditacions ja lliurades després de la petició conjunta de PP, Partit Socialista i Cs perquè el president del Parlament Europeu en funcions “impedeixi” el procés d’acreditació d’eurodiputats provinents de la circumscripció de l’estat espanyol.

“Considerem aquesta acció com una clara obstrucció a la normalitat electoral i als principis democràtics, i afirmem també que vulnera els drets polítics, intactes, de tres representants electes catalans com Puigdemont, Comín i Junqueras, exiliats i en presó preventiva”, defensen els diputats de JxCat, ERC, comuns i la CUP.

Així mateix, afegeixen que l’acreditació “essencial i insubstituïble” d’un representant electe són tots i cadascun dels vots que el confirmen com a tal i que representen la sobirania popular. En aquest sentit recorden, que la llista de JxCat de Puigdemont i Comín va obtenir 1.025.011 vots i que la de Junqueras en va aconseguir 1.257.484 vots.

Publicitat

En aquest context, alerten a Tajani que si es vulneren els seus drets polítics de ser eurodiputats s’estarà “aprofundint perillosament en l’afebliment de l’obligatori caràcter democràtic de les institucions representatives”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes