Homesession inaugura l’exposició ‘Les contorsions de les algues deshidratant-se’ d’Eulàlia Rovira i Adrian Schindler

Aquest ha estat el projecte guanyador de la Beca d'arts visuals de la Fundació Güell 2018

L’exposició que Eulàlia Rovira i Adrian Schindler presenten a Homesession relaciona dos tipus d’ornamentació aparentment inconnexes: l’una es manifesta en l’arquitectura organicista i l’altre en els tatuatges d’inspiració tribal. Cristal·litzant tan pors com fascinació, aquestes formes ens porten fins les corbes tumultuoses del mar agitades pel passat colonial i els desastres mediambientals. Partint de dos edificis icònics del Passeig de Gràcia, La Pedrera i l’edifici de Toyo Ito (Suites Avenue), el treball reconsidera l’ornament com un possible lloc des d’on encarar les relacions conflictuals que entretenim amb l’entorn i amb la diferència.

Publicitat

La tinta recobreix la pell. L’ombra de la barana s’ondula sobre els cossos inerts. Formes oceàniques, espectres d’allò que es desconeix. Peixos, tortugues i algues distorsionades per la llum dels fars. L’aire dens asseca la pela dels fruits. Una onada es retira i deixa una filigrana de sal. Cops i foc. La resistència de la línia a l’arqueig. Por del passat, por de l’altre, por de viure sota un sostre recte. La corba és indissociable de la matèria viscuda. Contradient els anhels del racionalisme, l’ornament retorna amb força, ja sigui sobre la nostra pell o la dels edificis.

Qui són Eulàlia Rovira i Adrian Schindler?

Eulàlia Rovira (1985) i Adrian Schindler (1989) treballen en col·laboració des del 2013. Són llicenciades en Belles Arts –Universitat de Barcelona i Beaux-Arts de París respectivament– i han cursat el postgrau Art in Context a la UdK de Berlín. Han exposat de manera individual al Musée de Bibracte (Saint-Léger-sur-Beuvray, FR), Fireplace (Barcelona) i Espai Dos, Sala Muncunill (Terrassa) i en diverses exposicions col·lectives o screenings com a Galerie Martin Janda (Vienna), Turf Projects (Croydon, UK), àngels barcelona, etHALL (L’Hospitalet), Centro Cultural Montehermoso (Vitoria), Kreuzberg Pavillon (Berlín) i ZKU – Center for Art and Urbanístics (Berlín). Recentment han estat premiades amb la beca d’arts visuals de la Fundació Güell.

Inauguració: 4 de juliol 19:00 h -21.30 h

Horari: 5-7 de juliol de 16 a 20h.

Per cita prèvia fora d’aquest horari escriure a info@homesession.org

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes