Elton John condemna la censura russa de les escenes drogues i sexe a ‘Rocketman’: “És un trist reflex del món”

Aparentment es van eliminar exactament cinc minuts de material, a causa de les lleis del país que prohibeixen la "propaganda homosexual"

‘Rocketman’, la pel·lícula biogràfica que relata l’ascens a la fama i les lluites personals d’Elton John ja està als cinemes. No obstant això, en una projecció de ‘Rocketman’ a Moscou, el públic es va perdre una part de la pel·lícula, perquè les escenes de sexe homosexual i consum de drogues han estat eliminades. Una censura que ha provocat el rebuig total per part de l’equip del film, incloent al propi Elton John, productor de la cinta.

Publicitat

“Rebutgem en els termes més enèrgics possibles la decisió de complaure les lleis locals i censura ‘Rocketman’ en el mercat rus, un moviment que desconeixíem fins avui”, assegura un comunicat recollit per Variety.

“Paramount Pictures ha estat un soci valent i audaç en permetre’ns crear un film que és una veritable representació de l’extraordinària vida d’Elton. El fet que el distribuïdor local hagi editat certes escenes, negar a l’audiència l’oportunitat de veure la pel·lícula com estava feta, és un trist reflex del món dividit en el qual encara vivim i de com pot ser tan cruelment inacceptable l’amor entre dues persones”, reivindica el text.

“Creiem en la construcció de ponts i un diàleg obert, i continuarem pressionant perquè es trenquin les barreres fins que totes les persones siguin escoltades per igual a tot el món”, finalitza el comunicat.

Aparentment es van eliminar exactament cinc minuts de material, a causa de les lleis del país que prohibeixen la “propaganda homosexual”. Segons Variety, els cineastes i Elton John no van ser informats de la censura fins que els periodistes russos van donar l’avís després de la projecció.

Paramount Pictures també va publicar una declaració per separat sobre la censura de ‘Rocketman’. “Estem increïblement orgullosos de la pel·lícula que vam fer, que s’explica de la manera en què Elton John volia que la seva història fos representada”, apunta. “Estem presentant la pel·lícula íntegra a tot el món, independentment de la qualificació, però com tots els estudis, hem de complir amb les lleis i requisits locals a certs territoris en els quals es projecta”.

Anteriorment van circular rumors sobre el rebuig de Paramount, que va exigir eliminar una escena gai de la pel·lícula, però el director Dexter Fletcher ho va desmentir, i va assegurar que la pel·lícula “no té restriccions”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC avisa JxCat que no explicarà “sopars de duro”

La número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 14-F, Laura Vilagrà, ha reclamat aquest dimarts a JxCat una campanya electoral amb "joc...

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca