El Teatre Tarragona seguirà tancat almenys fins a finals d’estiu

Les obres de reparació del sostre s’havien d’acabar aquest juny

Publicitat
La consellera de Cultura en funcions de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, confia que el Teatre Tarragona es pugui reobrir “abans del final de l’estiu”. Les obres de reparació del fals sostre de la platea, que es va desprendre parcialment, havien d’estar enllestides aquest juny, però el procés de reconstrucció s’ha endarrerit. Floria ha assegurat que té “l’absoluta certesa” que l’equipament estarà a punt per acollir la temporada de tardor però no s’atreveix a posar una data de reobertura. Els espectacles que hi havia previstos per la primavera es van haver de cancel·lar o reprogramar, cosa que ha modificat els pressupostos de Cultura i ha obligat a suspendre el Festival d’Estiu.
El fals sostre de la platea del Teatre Tarragona va caure parcialment a mitjans de febrer i des del consistori es va apuntar que l’equipament estaria tancat aproximadament fins al juny. Es va explicar que les causes de l’esfondrament apuntaven a un defecte en la instal·lació i que s’obriria un expedient per demanar responsabilitats a l’empresa constructora de l’equipament inaugurat l’any 2012. Floria ha comentat que les obres de reparació van començar aproximadament “fa un mes”, que s’ha hagut de canviar tot el sostre i que “per raons de contractació” de l’empresa rehabilitadora “s’han endarrerit” els terminis previstos inicialment. La consellera ha estimat en uns 100.000 euros el cost de la intervenció.

Amb tot, la reprogramació dels espectacles previstos, el retorn d’import de les entrades de les funcions que no es van poder fer, altres qüestions relacionades amb el tancament del Teatre Tarragona i que “no han arribat subvencions de la Generalitat” han fet que “el pressupost de corrent” de la conselleria de Cultura hagi quedat tocat. Fins al punt que el Festival d’Estiu que es feia a la ciutat s’ha hagut de suspendre, segons ha explicat el consistori aquest dilluns. Floria ha detallat que també hi ha influït el fet que no s’havia trobat mecenatge en forma d’aportacions privades per sostenir-lo.

De tota manera, Floria s’ha mostrat convençuda que els diners que s’han perdut “es recuperaran”, ja que es posarà una reclamació que els serveis jurídics de l’Ajuntament estan preparant. “He encarregat que es faci un estudi de l’impacte de la mala imatge a la ciutat a partir de les notícies negatives que han sortit tots aquests mesos”, ha exposat Floria, si bé ha reconegut que els diners potser es recuperaran d’aquí uns anys.

Reorientació en clau tarragonina

La suspensió del Festival d’Estiu ha fet que la conselleria de Cultura hagi “reorientat” la programació cultural de la ciutat dels propers mesos. Floria ha indicat que ja tenien tancats tres concerts de gran format -Amaia Romero, Rosario i Vanesa Martín- que s’havien de fer al Camp de Mart, que tot i això oferirà altres espectacles. Floria ha avançat que la programació es tancarà aquesta setmana i ja ha anunciat que ja hi ha un acord amb la Banda Unió Musical de Tarragona i que es realitzarà un esdeveniment de bàsquet.

Publicitat

Floria ha qualificat “d’oportunitat” el replantejament de la programació, que passarà per potenciar els artistes locals, sota el nom Tarragona Viu l’Estiu. “Ho farem donant valor a la marca Tarragona, sumant tot allò que es fa a l’estiu, que és moltíssim i que quedava disgregat perquè a la gent no li arribava la informació. Farem un esforç de difusió”, ha assenyalat Floria.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes